Kako resnično izrabiti prostor v naši garderobi?


Zdi se, da je pomanjkanje prostora v garderobni omari univerzalno gorje, poznano prav vsem, še posebej pa tistim, ki rade sledijo modnim smernicam in si še raje vsako sezono omislijo kakšno novo oblačilo ali modni dodatek. Bazična oblačila, sezonski kosi, številne možnosti obutve in obilica dodatkov skupaj tvorijo ljubo celoto, brez katere si ne predstavljamo življenja, življenje z njo pa je istočasno težko, saj v vsej zmešnjavi stvari večinoma nikoli ne vemo, kaj bi oblekle.

Ni čudno, da si vse želimo večje, boljše omare. Toda resnica je, da več prostora kot imamo, bolj ga napolnimo. Omejen prostor tukaj ni problem – to, kar počnemo s prostorom, ki ga imamo, zahteva malo prevrednotenja. Presenečene bi bile, kaj nekaj pametnejših rešitev za shranjevanje in organizacijskih trikov lahko naredi z vašo trenutno situacijo v garderobni omari.

To je 5 nasvetov za maksimiziranje prostora v vaši garderobni omari:

Vaši bolj posebni stili čevljev zahtevajo rešitve za dolgoročno shranjevanje, ki jih bodo zaščitile pred prahom in pomagale ohraniti obliko. Vložite jih v prozorne škatle za čevlje, saj bo tako razvidno, kje so čevlji, ki jih želite obuti.

Obstoječe rešitve za shranjevanje uporabite na drugačen način. Bodite ustvarjalni pri organizaciji in presenečeni boste, koliko več lahko spravite tudi v najmanjše omare.

Način zlaganja oblačil narekuje vaš dostop do predmetov in koliko prostora z njimi zavzamete. S pametnim sistemom za zlaganje in shranjevanje predmetov v predalih bo izbira oblačil vsekakor olajšana.

Zvijanje brisač ali posteljnine je odlična rešitev. To pa lahko prenesemo tudi na zvijanje večjih oblačil, kot so šali in puloverji, ki se pri zlaganju ponavadi prevrnejo. Viseča torba za čevlje z 10 predelki je pogosto uporabljena za shranjevanje papirnatih brisač, prav tako pa pride prav za shranjevanje omenjenih večjih oblačilnih kosov in dodatkov.

Vaša omara je pogosto prepolna sezonskih oblačil, ki jih ne boste nosile več mesecev. Navadimo se, da vsako sezono v ospredje omare zložimo kose, ki jih potrebujemo ta trenutek, v ozadje in globino predalov pa shranimo oblačila pretekle sezone. V predale pod posteljo na primer glede na sezono shranite kopalke ali plašče.

V. J.

Foto. Unsplash/A65 Design

a65-design-nx_pqipdtrm-unsplash.jpg