Upoštevajte te nasvete za urejanje prostora in privabite obilje v svoje življenje!


Upoštevajte nasvete za urejanje prostora, ki jih najdete v nadaljevanju in na super simpatičnem blogu Merryfullife, ter privabite obilje v svoje življenje!

Tako kot v vas samih tečejo energije, tečejo tudi znotraj vašega doma. Pravilno urejen dom bo v vaše življenje privabil obilje in vplival tudi na vaše dobro počutje. Več o tem v nadaljevanju in na svojem blogu Merryfullife piše svetovalka in coach, ki povezuje znanje zahodnega in vzhodnega sveta, mag. Marijana Đukanović, mentorica za osebno rast in kakovost bivanja.

Tokrat nam Merry predstavlja osnove hindujske znanosti Vastu, ki uči o povezanosti vsega z vsem. Človeka z ostalimi živimi bitji, z naravo in prostorom. Vse to znanje pa nato umešča v sam prostor, naš dom ali poslovni prostor. Hindujska znanost naj bi bila predhodnik nam bolj poznanega Feng shui-ja, ki prav tako govori o urejanju prostora. Glavna razlika je v tem, da vastu temelji na znanosti medtem ko feng shui temelji na lokalnih geografskih razmišljanjih in tradicijah. Vastu spada pod vede, 4-5 tisoč let stara znanja, ki so se prenašala s skriptami, zapiski itd. in vsebujejo sveta znanja o duhovnosti, astrologiji, yogi, ayurvedi itd.

Kaj je najbolj pomembno pri urejanju doma po načelih Vastu-ja?

Prana, življenjska energija, ki teče po prostoru, naj bi bila v ravnovesju. Z osnovno analizo prostora se tako ugotovi ali je prostor sam v skladu z naravnimi ritmi. Ko dodamo v prostor še človeka, slika postane še bolj kompleksna. Z osnovnimi načeli, ki jim Vastu znanost sledi, ugotovimo, koliko smo kot človek v skladu z naravnimi ritmi v prostoru. Nato dodamo še okolico, ki nam k vsemu doda še mnoge vidike analize.

Zakaj je pri Vastu-ju pomembno znanje Djotiša (vedske astrologije)?

Če želimo delati še bolj natančno analizo samega prostora in v njem vključiti človeka samega, je potrebno pridobiti rojstne podatke osebe. Pri Vastu-ju je pomembna astrologija in le s spomočjo Djotiša lahko izračunamo točne energijske tokove ter točke človeka, ki tečejo in bivajo v prostoru samem.

Z Vastu-jem do boljše pretočnosti navzven in posledično navznoter?

S pomočjo Vastu-ja se najprej lotimo sprememb, ki se dogajajo zunaj nas: v domu, okolici, pisarni itd. Slednje je velikokrat tudi lažje kot pa če začnemo takoj vrtati po svoji notranjosti. S pomočjo Vastu-ja omogočamo nemoten pretok življenjske energije, prane, ki posledično vpliva tudi na boljši pretok znotraj nas.

Več pa na Merryfullife! :)

Vaša mag. Marijana Đukanović, mentorica za osebno rast in kakovost bivanja.

Foto: MyDomaine

1.jpg