Enostavni nasveti za praznično pogostitev

22. 12. 0201 // Lifestyle / Kulinarika

Decembrski prazniki so čas, ko se za trenutek ustavimo in posvetimo svojim najbližjim. Izkažemo jim ljubezen, spoštovanje in jih obdarujemo. Proslavljamo življenje in se veselimo novega začetka. Družina je skupaj, na obisk prihajajo prijatelji ... Najlepše je, če je prostor napolnjen z iskrenim smehom, pesmijo, veseljem, ljubeznijo in čarobnim vonjem praznične hrane. Možnosti za pripravo zanimivih prazničnih druženj so skorajda neomejene. Vseeno pa je dobro, da se pri pripravi praznične pogostitve držite nekaterih preprostih, a nadvse pomembnih nasvetov.

Kako okrasiti praznično mizo?

Obstaja veliko načinov in idej za urejanje praznične mize, vendar je pomembno, da se držite osnovnega pravila in to je, da je miza usklajena z božičnim drevesom in drugimi okraski v domu. Čas je, da uporabite najlepše kozarce, krožnike in jedilni pribor, ki jih hranite za posebne priložnosti. Doma je vedno dobro imeti klasične bele krožnike z zlato ali srebrno obrobo. So preprosti, elegantni in lepi ter so primerni kadarkoli, še posebej v času praznikov. Uskladimo tudi pribor in prtičke, da naredimo vzdušje čim bolj svečano. Pazimo, da okraski izstopajo in se barvno ne spojijo s prtom. Vendar bodimo z barvami previdni – preveč pisanosti bi lahko pokvarilo vzdušje.

Poskrbite za prijetno vzdušje

Pripravite praznično glasbo oziroma tako imenovane zimzelene melodije, ki jih radi slišimo v tem času – od Franka Sinatre in Louisa Armstronga do klasičnih božičnih melodij, kot je na primer Sveta noč – in poskrbite za dobro ozvočenje. Za še dodatno svečano vzdušje prižgite še sveče, ki bodo pričarale posebno intimno atmosfero ter prostoru podarile poseben sijaj.

Zvezda večera naj bo penina!

Osrednja točka večera naj bo vsekakor odlična praznična hrana in pijača, ki bo družino in prijatelje povezala v prijeten klepet in obujanje spominov. Med alkoholnimi pijačami so zagotovo med prazniki najbolj priljubljene penine, goste pa lahko presenetite tudi s prazničnimi koktejli.

V nadaljevanju preverite nekaj čudovitih idej, kako postreči penino, na zdravje in lepe praznike!

V. J.

Foto: PureWow

1.jpg