Inovativne ideje za najslajšo ledeno kavo vašega življenja

4. 9. 2021 // Lifestyle / Kulinarika

Po jutru se dan pozna! Naj bo to sobotno jutro še posebej prijetno in sproščujoče. Razvajanje z najljubšim zajtrkom naj dopolni slastna ledena kava, ki naj bo tokrat resnično nekaj posebnega ...

Upamo, da ste se dobro naspali in se odpočili po napornem tednu. Kaj ko bi si danes namesto običajne skodelice kave privoščili hladno poslastico v obliki osvežujoče ledene kave? V nadaljevanju preverite, kako pripraviti najboljšo in prijetno začnite ta vroč dan!

Sestavine za 4 osebe:

4 skodelice kave

4 žličke sladkorja/sladilo

1 košček temne ali mlečne čokolade

4 kepice kavnega ali vanilijevega sladoleda (za dietno različico uporabimo le ledene kocke, ki jih lahko pripravimo tudi iz kave)

Kako pripravimo ledeno kavo?

Skuhamo za štiri skodelice kave in jo po želji sladkamo. Kavo postavimo v hladilnik in med hlajenjem nastrgamo košček čokolade. Tik pred serviranjem kavo vlijemo v skodelice in v vsako skodelico dodamo kepico kavnega oziroma vanilijevega sladoleda. Ledeno kavo na koncu okrasimo z naribano čokolado.

Triki za izboljšavo ...

Čokoladne ledene kocke za čokoholike

Za vse tiste, ki radi uživate v ledeni kavi z okusom čokolade, bodo pravšnja izbira ledene kocke iz zamrznjenega kakava, ki bodo ledeni kavi dodale omamen "mocha" okus.

Preizkusite vanilijo

V ledeno kavo ne vlivajte umetnih sladil in sirupov, ampak iz mleka in vanilijevega stroka skuhajte mešanico za ledene kocke z okusom vanilije, ki bodo ledeni kavi podarile dramatičen izgled in nepozaben okus.

Ledene kocke iz kave

Kavo skuhajte, ohladite in nalijte v model za ledene kocke. Naslednjič, ko vam zadiši ledena kava, zamrznjene kocke stresite v kozarec, jih prelijte z mlekom in uživajte.

V. J.

Foto: The Busy Baker

1.jpg