Recept: Kremni namaz iz pese s tankimi kruhki z zelišči

31. 12. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

Novo leto se hitro približuje, vi pa še vedno niste izbrali recepta za jed, s katero boste pogostili goste na svoji silvestrski zabavi? Nič zato, saj smo s pomočjo kulinarične blogerke Anje Burgar, ki nas s svojimi kulinaričnimi umetninami navdušuje na blogu Use Your Noodles, pripravili recept za novoletni prigrizek, ki očara tako s fenomenalnim okusom kot tudi z igrivim videzom. Tukaj je recept za kremni namaz iz pese s tankimi kruhki z zelišči, s katerim boste očarali vse goste na silvestrski zabavi!

Sestavine:

Kremni namaz iz pese

150g kuhane pese narezane na manjše koščke

115 g kuhane koruze ali koruze iz konzerve

3-4 velike žlice majoneze

1 čajna žlička medu

Poper

Kajenski poper

Sol

Tanki kruhki z zelišči

180 g bele moke

60 g ajdove moke

225 ml trdega navadnega jogurta

1 čajna žlička pecilnega praška

4 velike žlice drobno sesekljanih mešanih zelišč (rožmarin, origano, timijan, bazilika in drugi)

3 stroki česna

3/4 čajne žličke soli

Ščepec popra

Navodila

Kremni namaz iz pese: Vse sestavine za namaz do gladkega zmešamo v sekljalniku. Po potrebi dodatno začinimo. Tanki kruhki z zelišči: Vse sestavine za kruhke zmešamo na roke ali v sekljalniku, da dobimo mehko vendar ne lepljivo testo. Po potrebi dodamo še malo moke. Testo razdelimo na 6 delov, ki jih zvaljamo na približno 2-3 mm debele kroge. Na močnem ognju segrejemo žar ponev. Ponve ni potrebno naoljiti. Vsak razvaljan kruhek pečemo 1-2 minuti na vsaki strani. Testo se bo začelo mehuriti, če pa bo nastal velik mehur čez cel kruhek, ga lahko rahlo pritisnemo dol z lopatko, da se sprosti odvečen zrak. Poleg namaza lahko serviramo tople ali ohlajene kruhke.

A. B.

Foto: Anja Burgar

creamy-beet-dip_7.jpgcreamy-beet-dip_4.jpg