Recept: Kremni namaz iz pese s tankimi kruhki z zelišči
Novo leto se hitro približuje, vi pa še vedno niste izbrali recepta za jed, s katero boste pogostili goste na svoji silvestrski zabavi? Nič zato, saj smo s pomočjo kulinarične blogerke Anje Burgar, ki nas s svojimi kulinaričnimi umetninami navdušuje na blogu Use Your Noodles, pripravili recept za novoletni prigrizek, ki očara tako s fenomenalnim okusom kot tudi z igrivim videzom. Tukaj je recept za kremni namaz iz pese s tankimi kruhki z zelišči, s katerim boste očarali vse goste na silvestrski zabavi!
Sestavine:
Kremni namaz iz pese
150g kuhane pese narezane na manjše koščke
115 g kuhane koruze ali koruze iz konzerve
3-4 velike žlice majoneze
1 čajna žlička medu
Poper
Kajenski poper
Sol
Tanki kruhki z zelišči
180 g bele moke
60 g ajdove moke
225 ml trdega navadnega jogurta
1 čajna žlička pecilnega praška
4 velike žlice drobno sesekljanih mešanih zelišč (rožmarin, origano, timijan, bazilika in drugi)
3 stroki česna
3/4 čajne žličke soli
Ščepec popra
Navodila
Kremni namaz iz pese: Vse sestavine za namaz do gladkega zmešamo v sekljalniku. Po potrebi dodatno začinimo. Tanki kruhki z zelišči: Vse sestavine za kruhke zmešamo na roke ali v sekljalniku, da dobimo mehko vendar ne lepljivo testo. Po potrebi dodamo še malo moke. Testo razdelimo na 6 delov, ki jih zvaljamo na približno 2-3 mm debele kroge. Na močnem ognju segrejemo žar ponev. Ponve ni potrebno naoljiti. Vsak razvaljan kruhek pečemo 1-2 minuti na vsaki strani. Testo se bo začelo mehuriti, če pa bo nastal velik mehur čez cel kruhek, ga lahko rahlo pritisnemo dol z lopatko, da se sprosti odvečen zrak. Poleg namaza lahko serviramo tople ali ohlajene kruhke.
A. B.
Foto: Anja Burgar