Recept za testenine s kozicami, feto in paradižnikom

29. 8. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Testenine s kozicami, feto in paradižnikom so izvrstna poletna jed, za pripravo katere potrebujemo manj kot 30 minut.

Za pripravo okusnih testenin, ki so kot nalašč za poletno večerno zabavo na vrtu ali terasi, potrebujemo:

250 g testenin po želji

2 žlici olivnega olja

3 nasekljane stroke česna

2 posušena čilija

200 ml belega vina

4 skodelice na kocke narezanih svežih paradižnikov

200 g kozic

½ skodelice nadrobljenega sira feta

¼ skodelice nasekljanega svežega peteršilja

sol in poper po okusu.

Navodila za pripravo:

Testenine skuhamo po navodilih in v kuhane zlijemo prvo žlico olivnega olja. Dobro premešamo in postavimo na stran. Drugo žlico olja segrejemo v ponvi in na njem prepražimo česen in čilije. Dodamo kozice, premešamo in zalijemo z vinom. Dodamo paradižnike in premešamo. Po približno petih minutah dodamo feta sir in peteršilj ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Dušimo še približno 3 minute, v omako primešamo testenine in postrežemo. Dober tek!

M.V.

Foto: Closetcooking

testenine.jpg