Sočna korenčkova torta
Potrebujemo:
180g rjavega sladkorja
180g kokosovega masla
3 velika jajca, razžvrkljana
3 veliki korenčki, naribani
50g rozin
50g suhih marelic, nasekljanih
½ čajne žličke naribane lupine bio pomaranče
180g moke
½ vrečke pecilnega praška
1 čajna žlička cimeta v prahu
½ čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
175 sladkorja v prahu
2 veliki žlici pomarančnega soka
Priprava:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač za torto oziroma kolač. V veliko skledo stresemo sladkor, zmehčano kokosovo maslo in jajca. Dobro premešamo, nato dodamo korenček, rozine, marelice in pomarančno lupinico. V drugi posodi zmešamo moko, začimbe in pecilni prašek in zmes stresemo v posodo z jajčno mešanico. Z električnim mešalcem rahlo premešamo vse sestavine in enakomerno zmes vlijemo v namaščen pekač. Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut. Pečeno torto vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Nato jo prevrnemo iz pekača in premažemo s prelivom, ki ga pred tem pripravimo iz sladkorja v prahu in pomarančnega soka. Torto položimo na servirni pladenj in postrežemo.
M.V.
Foto: Organic Kitchen Shanghai