Sočna korenčkova torta

17. 2. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Potrebujemo:

180g rjavega sladkorja

180g kokosovega masla

3 velika jajca, razžvrkljana

3 veliki korenčki, naribani

50g rozin

50g suhih marelic, nasekljanih

½ čajne žličke naribane lupine bio pomaranče

180g moke

½ vrečke pecilnega praška

1 čajna žlička cimeta v prahu

½ čajne žličke naribanega muškatnega oreščka

175 sladkorja v prahu

2 veliki žlici pomarančnega soka

Priprava:

Pečico ogrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač za torto oziroma kolač. V veliko skledo stresemo sladkor, zmehčano kokosovo maslo in jajca. Dobro premešamo, nato dodamo korenček, rozine, marelice in pomarančno lupinico. V drugi posodi zmešamo moko, začimbe in pecilni prašek in zmes stresemo v posodo z jajčno mešanico. Z električnim mešalcem rahlo premešamo vse sestavine in enakomerno zmes vlijemo v namaščen pekač. Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut. Pečeno torto vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Nato jo prevrnemo iz pekača in premažemo s prelivom, ki ga pred tem pripravimo iz sladkorja v prahu in pomarančnega soka. Torto položimo na servirni pladenj in postrežemo.

M.V.

Foto: Organic Kitchen Shanghai

1.jpg