Filmski napovednik: Spet doma (Home Again)

2. 7. 2017 // Lifestyle / Kultura

Čeprav se je poletje šele dobro začelo, že napovedujemo filmsko jesen. Romantična komedija Spet doma (Home Again) se začne prav na prvi šolski dan obeh hčerk prikupne Alice Kinney (Reese Witherspoon), ki se po ločitvi od njunega očeta (Michael Sheen) odloči zaživeti znova. Da bi čim prej spet našla svoj mir, se s hčerkama preseli v rodni Los Angeles, kjer pod streho družinske hiše velikodušno sprejme tri privlačne in zabavne sostanovalce, ki ji nepričakovano prekrižajo pot. Med njimi se splete pristno prijateljstvo in tudi nekaj več, kar povzroči, da se Alice nehote spet sreča s svojo preteklostjo in odnosi za katere je bila prepričana, da jih je pustila daleč za sabo.

O zgodbi:

Alice Kinney je na videz odločna in samozavestna štiridesetletnica, ki se ji družinsko življenje z očetom svojih otrok ne izide. Nekaj mesecev po ločitvi se preseli v varno in poznano okolje rojstnega Los Angelesa, kjer ji družbo delajo prijateljice iz otroštva, njena mama pa občasno poskrbi za vnukinji, ki nista najbolj navdušeni nad tem, da sta se morali preseliti na drug konec Amerike. Čeprav se zdi, da njihovo življenje vrača v stare tirnice, se vse obrne na glavo, ko Alice skupaj s prijateljicami praznuje svoj štirideseti rojstni dan in med zabavo naleti na tri mlade filmske ustvarjalce, ki niso samo povsem brez denarja, ampak nimajo niti strehe nad glavo. Ponudi jim začasno prenočišče, kar povzroči, da se nekega večera s kovčkom v roki na pragu pojavi njen nekdanji mož z idejo, da bi vseeno poskusila rešiti svoj zakon.

Zanimivosti:

Ko je Reese Witherspoon snemala film Spet doma, v katerem igra štirideset letno Alice, je bila v resnici stara 40 let.

Film je režirala Hallie Meyers-Shyer, ki je 10 let mlajša od glavne igralke. Gre za njen režijski prvenec, čeprav se že vse svoje življenje giblje med ustvarjalci romantičnih komedij. Kot otrok je igrala v uspešnici Past za starše, ki jo je režirala njena mama Nancy Meyers. Za romantično komedijo Spet doma je napisala tudi scenarij.

V nadaljevanju si oglejte napovednik za romantično komedijo Spet doma, ki v naše kinematografe prihaja 14. septembra!

V. J.

Foto: Karantanija Cinemas

spet_doma2.jpgspet_doma1.jpg