Antique zabava nad Ljubljano


V središču Ljubljane je NEBO Show Restaurant gostil Antique večerno zabavo, kjer so gostje in številni znani obrazi iz sveta zabave in medijev nazdravili pijači z več kot 163-letno tradicijo. Večer, obarvan s kabarejskim pridihom in nastopom skritega glasbenega gosta, je pokazal, kako se dediščina z značajem vrača v osrčje družabnega dogajanja.

Antique pelinkovec je eden najstarejših zeliščnih likerjev v regiji. Njegova zgodovina sega v leto 1862, ko ga je zasnoval Franjo Pokorny, ustanovitelj podjetja Badel 1862. Sprva je bil na voljo izključno v lekarnah kot »želodčno okrepljujoče sredstvo«, pozneje pa je postal pijača, ki je bila, po zgodovinskih zapisih, prisotna celo na dvorih Napoleona III. in dunajskega cesarskega dvora. Receptura, ki se je ohranila vse do danes, ostaja strogo varovana skrivnost.

Slovenski trg je Antique osvojil pred desetimi leti, sprva kot retro izbira, danes pa kot stalna klasika številnih slovenskih barov. Dogodek je dokaz, da se tudi pijača z dolgo tradicijo lahko odlično znajde v sodobnem času – z novimi načini postrežbe, sodobnimi okusi ter zanimanjem, ki ga zbuja med novimi generacijami.

Dogodek Antique je povezoval Domen Valič, ki je presenetil tudi z nastopom v eni izmed kabarejskih plesnih točk skupaj s plesno ekipo predstave Wine Night Only, v kateri nastopa tudi sam. Vrhunec večera pa je sledil ob prihodu skritega glasbenega gosta, Petra Graša, ki je s svojim nastopom navdušil občinstvo in poskrbel za odlično vzdušje ob zaključku večera.

Med povabljenimi so bili tudi številni znani obrazi, ki so večer izkoristili za odklop od vsakodnevnega ritma in nazdravili 10-letnici prisotnosti Antique pelinkovca na slovenskem trgu. Med njimi Regina, Danica Lovenjak, Flora Ema Lotrič, Anže Škrube, Rene Krhin, vplivnica Lara Jerina, pevka Dinna in Miro Todosovski.

Antique je zaradi svojega bogatega in razkošnega okusa že dolgo priljubljena izbira med poznavalci in ljubitelji finih pijač. S svojo brezčasno noto je postal stalnica v ponudbi številnih slovenskih barov in restavracij. Pije se ga lahko samostojno, z ledom in rezino pomaranče, vse pogosteje pa ga najdemo tudi kot osnovo v sodobnih koktejlih. Tudi na dogodku so obiskovalci uživali v različnih različicah, ki so danes že uveljavljen del barske ponudbe

PR

antique_zabava_nad_ljubljano_marko_delbello_ocepek.jpgantique_zabava_nad_ljubljano_marko_delbello_ocepek_2.jpg