Čudovito zimsko presenečenje za 100 družin v stiski

20. 1. 2021 // Scena / Dogodki

Snežne kepe sreče zares prinašajo le srečo. Zasluga gre Henklu in Mercatorju, ki sta tudi letošnjo zimo sklenila nadaljevati uspešno akcijo s triletno tradicijo. Pobuda plemenitega cilja je bila uresničena v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, ki pomaga socialno ogroženim družinam in si nenehno prizadeva razveseljevati najmlajše. Slednje februarja čaka novo presenečenje - donacija darilnih bonov.

Vsi kupci v decembru in januarju z nakupom izdelkov Persil, Silan, Somat, Fa in Schauma v Mercatorjevih trgovinah sodelujejo v najlepši zimski zgodbi in s tem pomagajo družinam v stiski, za katere skrbi Zveza prijateljev mladine Slovenije. Ta je ponosna na več kot šest desetletij dolgo tradicijo in združuje 109 članic - društev prijateljev mladih z vse Slovenije. Tako otroke že vrsto let razveseljujejo s poletnimi in zimskimi počitnicami, štipendirajo dijake, številni prostovoljci pa preko posebne telefonske linije nudijo tudi psihološko pomoč.

»Po lanskoletnem zimovanju, s katerim smo osrečili številne otroke, smo se tudi letos z velikim veseljem odzvali ponovnemu povabilu Henkla in Mercatorja. Neizmerno smo hvaležni, še bolj pa družine v stiski, zato komaj čakamo mesec februar, ki nam bo po koncu leta 2020, pomenil nov veter v hrbet,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

V Henklu in Mercatorju so ponosni na vsakoletni uspeh akcije Snežne kepe sreče, zato tudi tokrat ne dvomijo v dober odziv kupcev in njihovo plemenitost.

»Akcija se je začela 1. decembra in do konca januarja lahko v njej sodelujejo vsi kupci naših izdelkov v prodajalnah Mercator ter s tem podpirajo delo Zveze prijateljev mladine Slovenije. Veseli nas dejstvo, da bomo s to akcijo prinesli nekaj veselja za 100 socialno ogroženih družin. Hvala Zvezi prijateljev mladine Slovenije, da je ponovno sprejela naše povabilo,« je dejal Jaka Petek, Key Account Management, Henkel Slovenija.

»Mercatorjevo večletno sodelovanje s Henklom in Zvezo prijateljev mladine Slovenije je dejansko tudi priložnost za kupce, da se pobudi Snežne kepe sreče pridružijo in sodelujejo v tej plemeniti akciji. Skupaj bomo pomagali kar 100 družinam, in to je v teh časih izjemno pomembno. Hvaležni smo vsem, ki so akcijo prepoznali in jo s svojo izbiro podprli,« je poudarila Andreja Bajželj iz Mercatorja.

S sodelovanjem v akciji, ki bo trajala do 31. januarja, lahko vsi kupci prispevajo svoj delež k ustvarjanju najlepših zimskih spominov za tiste otroke in njihove družine, ki to najbolj potrebujejo.

snezne_kepe_srece_-_foto.jpeg