S Humanitarčkom do nasmehov na obrazih

22. 12. 2020 // Scena / Dogodki

Zakorakali smo v veseli december, ki bo drugačen, kot smo ga bili vajeni v preteklosti. Čas, ki ga preživljamo pa nam daje priložnost, da opazimo sočloveka bolj kot kadarkoli prej. Praznični čas je prinesel dobrodelno akcijo Pričarajmo nasmeh na obraz, pod okriljem blagovnih znamk Schauma, Fa in Vademecum, v sodelovanju s trgovskim podjetjem Tuš. Z zbranim izkupičkom bomo skupaj podprli društvo Humanitarček, ki ga poznamo po svojih prepoznavnih projektih, kjer pomagajo najbolj spregledanim skupinam naše družbe. V prodajni akciji, ki poteka v Tuših po vsej Sloveniji, z nakupom blagovnih znamk Fa, Schauma in Vademecum, pomagate pri zbiranju sredstev za donacijo zaščitnih mask in higienskih proizvodov. Sredstva, ki bodo zbrana do 31. decembra 2020, bodo predana društvu Humanitarček. Cilj akcije je zbrati 15.000 evrov za nakup potrebnih sredstev za pomoč socialno ogroženim.

Humanitarček se je rodil nekega jesenskega popoldneva ob kavi, z enostavnim ciljem, da pomaga skupinam, ki so v naši družbi pogosto prezrte. Začeli so z lokalnimi akcijami v Mariboru in okolici, njihova kreativnost pri organizaciji projektov pa je ime društva popeljala širom Slovenije. Njihovi projekti kot je 30 dni za 30 dejanj, Skriti božiček brezdomcu, Naključna prijaznost in Čvekifon so ogroženim skupinam do danes narisali številne nasmehe. »Sama korona epidemija je razkrila marsikaterega starostnika, ki je prej životaril na robu, sedaj pa je zaradi spremenjenega režima trgovin, povišanja cen in tudi zaradi povišanja življenjskih stroškov, ki so posledica potrebe po razkužilih, pahnila čez rob. S pomočjo Henkla si želimo, da jim je ta strošek odvzet in da jim lahko skupaj pomagamo do zaščitnih sredstev,« so povedali v organizaciji Humanitarček.

Podjetji Henkel in Tuš povezuje dolgotrajno sodelovanje na projektih, s katerimi pomagajo najranljivejšim skupinam naše družbe. „Zavedamo se pomena družbene odgovrnosti, ki jo že vrsto let usmerjamo v pomoč ranljivejšim skupinam. Ta je še posebej pomembna v zadnjem letu, ko je epidemija globoko zarezala v naša življenja. Veseli in ponosni smo, da bomo skupaj s Tušem, narisali nekaj nasmehov na prepogosto žalostnih obrazih,“ je povedal Borut Ule, Business Development Manager Slovenia.

»V Tušu skozi vsa leta svojih družbeno odgovornih dejanj izjemno skrb posvečamo ranljivim skupinam in pri tem vedno sodelujemo s tistimi, ki to stisko prepoznajo in jo poskušajo po najboljših močeh omiliti. V mozaik naših dobrih dejanj v letu 2020, ko pomoč potrebuje marsikdo, ki je lani v tem času še ni, bomo dodali družbeno odgovorno podporo z željo po pomoči,« dodaja Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tušu.

Dobrodelna akcija, ki se bo zaključila zadnji dan letošnjega leta, ki je bilo za mnoge težko, je še posebej pomembna. Narisala bo nasmehe na obraze starostnikov pod okriljem društva Humanitarček, ki potrebujejo pomoč in zasijala z žarkom upanja na boljši jutri. V času, ko se je spremenil tudi naš vsakdanji način življenja, je podpora starejšim, ki so najbolj ogrožena skupina v družbi, pomembna tudi pobudnikoma projekta - Henklu in Tušu.

49d0c516-75d5-43c4-9c90-a01b0a3e4d32.jpeg