Ljubljanski teden mode ponovno navdušuje v prestolnici

15. 4. 2022 // Scena / Dogodki

Ljubljanski teden mode #LJFW se je po letu dni premora, katerega vzrok je bila pandemija koronavirusa, vrnil na različne lokacije v naši prestolnici. Rdeča nit 13. edicije LJFW, ki se tokrat odvija med 11. in 15. aprilom 2022, je "Rethink, Restart, Replay". Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima.

Pretekli dve leti sta globoko zaznamovali modno in kreativno industrijo in z letošnjim Tednom mode želijo organizatorji ponovno na polno zagnati aktivnosti, s poudarkom na premisleku trajnostnega vstopa v prihodnost, saj je v luči trenutnega dogajanja v svetu to najbolj perspektivna in pozitivna smer napredka. Na mednarodno obarvanem Ljubljanskem tednu mode - LJFW bo sodelovalo več kot 40 modnih blagovnih znamk.

LJFW tradicionalno odkriva nove in oživlja pozabljene lokacije, tokrat modno dogajanje gostuje v prostorih Velane Living, na Fabianijevem mostu pri Cukrarni ter v nekdanji blagovnici Midas na Trgu Ajdovščina.

Prav poseben poudarek je tokrat namenjen zeleni modni prihodnosti. Vedno več oblikovalcev se namreč svojih kolekcij loteva na bolj trajnostni način. V okviru bogatega programa so izpeljali tudi mednarodno razstavo na temo trajnostnih postopkov izdelave kolekcij v modni industriji in okroglo mizo na temo trajnostnega bivanja in uporabe materijalov tako v modi, kot tudi v vsakdanjem življenju.

Seveda pa bo prikazane kolekcije mogoče tudi kupiti oziroma naročiti na že tradicionalnem showroomu, ki bo potekal danes.

LJFW je uradno svoja vrata odprl v ponedeljek, 11. aprila 2022, z mednarodno razstavo trajnostnega oblikovanja ''Prihodnost se začne zdaj''. Dogajanje bodo sklenili v danes, 15. aprila 2022, s tradicionalnim showroomom in podelitvijo nagrad LJFW WOW.

1.jpgNaslovna fotografija Foto: Mimi Antolović Modela: Matija in Ajda, Immortal Models Stiliranje: Nina Jagodic Ličenje: Romina Regvat Lasje: Aska Kajtazović, Mič Styling Asistentka fotografinje: Tanja Dron