Skrivnostna urbana džungla Alpina Draž v centru Ljubljane

8. 7. 2019 // Scena / Dogodki

Modna obutev Alpina Draž, ki je rezultat modernih oblikovnih potez in ljubezni do lokalne obrti, je v urbani džungli sredi Ljubljane na svojevrsten način navdušila ljubitelje superg in sandalov.

Najnovejša modna kolekcija Alpina Draž je sestavljena iz dizajnerskih superg, katerih vodilna nit je eksplozivnost poletnih barv, in sandalov, ki so obiskovalce prepričali z modernim videzom dolgih resic in nitk. Oblikovalski tandem Draž pravi, da se pri oblikovanju zgornjega dela obutve najraje zateka k športno-elegantnemu kombiniranju materialov in barv. Tako načelo zagotavlja skladnost z življenjskim stilom sodobne urbane ženske, ki vedno bolj ruši pravila konvencionalnega kombiniranja oblačilnih stilov, prav tako je glede na globalne trende športna eleganca »nova klasika«.

Ljubezen do trajnostne in funkcionalne mode ter skrb za okolje sta osnovni izhodišči sodelovanja med žirovsko tovarno obutve Alpina in blagovno znamko Pletenine Draž. Razvoj modne obutve Alpina Draž temelji na visokokakovostnih materialih lokalnega izvora.

S prenesenim pomenom skrbi do narave so minuli teden na Gornjem trgu v Ljubljani pričarali skrivnostno urbano džunglo, kamor so se pred poletnim soncem skrile številne slovenske trendseterke, ki zagovarjajo skrbno in odgovorno potrošništvo.

»V veliko zadovoljstvo mi je, da glede na zapiranje slovenskih podjetij, blagovna znamka Pletenine Draž uspešno sodeluje s podjetjem Alpina, kar je zaradi ljubezni do lokalne obrti v današnjem času še kako pomembno", je dodala Urška Draž, ki že snuje ideje za razvoj nove kolekcije dizajnerske obutve Alpina Draž, ki bo javnost navdušila na naslednjem Fashion Week-u v Ljubljani.

V. J.

Foto: Alpina

img_6928.jpgAlenka Košir, Nika Ambrožič Urbas in Pika Zrim.img_6811.jpgDirektor Alpine Gregor Krajnc in Urška Draž.