Tradicionalni dogodek s filantropskim poslanstvom

20. 6. 2015 // Scena / Dogodki

Na Kresni noči v Vili Podrožnik, tradicionalnem dogodku Lions kluba Ljubljana Iliria s filantropskim poslanstvom, se je zbralo več kot 200 uglednih gostov. V petnajstih letih delovanja so člani kluba zbrali prek 600.000,00 EUR in s tem postali daleč najuspešnejši Lions klub v Sloveniji. Člani kluba s ponosom ocenjujejo, da so pomagali mnogim pomoči potrebnim otrokom in jim omogočili, da lažje uresničujejo svoje sanje.

cleardot.gifGoste na Kresni noči sta pozdravila predsednik kluba Janez Škrabec in ustanovni član kluba Bojan Brank, nagovoril pa jih je tudi veleposlanik Črne Gore nj. eksc. gospod Miomir Mugoša, ki je velikodušno prevzel vlogo častnega pokrovitelja. S črnogorsko umetnostjo in kulturo in kulinariko je bil prežet kulturni in družabni del Kresne noči.

Predsednik kluba Janez Škrabec je v osrednjem nagovoru povedal: »Sredstva, ki so bila zbrana v naših akcijah, so bila vedno usmerjena k posameznikom in institucijam, ki nimajo možnosti prejemanja drugih sistemskih sredstev. Posebno pozornost pa namenjajo otrokom, ki živijo v težkih družinskih razmerah, v katerih jim primanjkuje osnovnih življenjskih potrebščin za normalen razvoj in vzgojo«.

Člani Lions Kluba Ljubljana Iliria so nenehno in z občutkom za aktualne razmere dejavni v svojem okolju, tako pri odpravljanju stisk najbolj prizadetega sloja kot pri posluhu za obetavne mlade, ki brez dodatne podpore ne bi mogli razvijati svojih izjemnih sposobnosti. Letošnja zbrana sredstva v višini 15.000 eur bodo namenili društvu Vesele nogice, ki nudi pomoč otrokom s posebnimi potrebami, begunskim otrokom ter mladim nadarjenim osnovnošolcem in srednješolcem.

Dogodek, ki je posvečen filantropskemu poslanstvu, je bil zaokrožen s kulturo in umetnostjo Republike Črne Gore. Lionistična Kresna noč namreč vsako leto izpostavlja in predstavlja kulturne in umetniške presežke izbranih držav. Kulturo in umetnost Črne Gore so odstirali pevka Aleksandra Vojvodić in kitarist Danijel Cerović, Folklorni ansambel orkestra KIC “Budo Tomović” iz Podgorice in glasbenika Anita Popović Šukrija Žuti.

Lions Klub Ljubljana Iliria se za letošnje donacije toplo zahvaljuje podjetjem: Interblock, Riko, Summit, Hit, HRM, Pharmamed-Mado, Zavarovalnica Triglav, Agrokor, Aktiva skupina, Cvetličarna Marjan Lovšin, Go Green, Gostilna na Gradu, Marand, MDS IT, Petre šotori, Promak, Roiss dva, Sintal, Sunny Studio.

Foto: Žiga Intihar

kresna_noc.jpglions.jpg