Kaj lahko storite za boljšo zvezo?

28. 6. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Če ste pred kratkim vstopili v nov partnerski odnos, obstaja velika verjetnost, da ne želite delati istih napak, kot ste jih delali v prejšnjih zvezah. Zaljubljenost je lahko tudi strašljiva. Pusti nas odprte za srčne poškodbe, naredi nas ranljive in nam lahko prepreči sposobnost racionalnega delovanja. Vsi si želimo odnosa, ki bi trajal celo življenje, za to pa je ključnega pomena, da se oba vpletena v odnosu dobro počutita. Biti v dobrem odnosu pomeni v prvi vrsti skrbeti zase. Pa poglejmo, kako ohraniti zdravo zvezo, v kateri bosta uživala oba!

Ne dušite

Tudi, če imate občutek, da boste umrli, če ne boste vsakega trenutka preživeli s svojim dragim, mu dajte prostor in svobodo, da počne stvari tudi brez vas. Zdrav odnos sicer pomeni skupno preživljanje časa, ampak prav toliko je pomembno, da imata oba partnerja dovolj časa tudi zase, za svoje hobije in za svoje prijatelje. Hodita na zmenke, uživajta v spoznavanju in dovolita, da se vajin odnos organsko razvija. Pozabita na prehitro skupno selitev in poroko ter raje uživajta v trenutku.

Zaupanje

V kakršnem koli odnosu potrebujete globoko zaupanje. Preverjanje partnerjevega telefona, ker imate občutek, da vas vara, je rdeč alarm, da je v vajini zvezi nekaj zelo, zelo narobe. Gre vsekakor za pokazatelj, da svojemu dragemu ne zaupate. Odnosi, ki za temelj nimajo medsebojnega zaupanja, so pogosto enostranski in lahko povzročijo zlorabo manjvrednega partnerja. Ne dovolite si, da postanete ta oseba in takšno razmerje še ta trenutek zapustite!

Bodite neodvisni

To, da ste v zvezi, še ne pomeni, da ne morete biti neodvisni. Tudi ko ste poročeni, lahko še vedno enkrat na teden odidete s prijatelji v kino, se ločeno srečate z družino in se sami odpravite na tečaj borilnih veščin. Ni treba, da vas povsod spremlja partner. To, da ste samostojna oseba, zaslužite svoj denar in imate svojo službo, je ključnega pomena za vaše dobro počutje (v zvezi). Ni vam treba postati zgolj gospodinja in viseti na zaslužku partnerja. Že zdavnaj smo prerasli mentaliteto petdesetih let in vstopili v enakopravnost enaindvajsetega stoletja. Zdrav odnos temelji na ljubezni in spoštovanju!

V. J.

Foto: Unsplash / Kelly Sikkema

kelly-sikkema-xx2wtblr3r8-unsplash.jpg