Kako biti močna in neodvisna ženska?

12. 11. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Včasih je veliko enostavneje zaupati drugim in se zanašati nanje, a to občasno lahko vodi tudi v odvisnost od odnosov in nesamostojnost. Prava svoboda je način življenja, razmišljanja in delovanja. Da bi postale popolnoma neodvisne in močne ženske, ki vzpone in padce sprejemajo kot del življenja in jih vidijo kot izzive, preko katerih postanejo še modrejše, si oglejmo nekaj navad tovrstnih žensk.

Vedno izrazijo svoje mnenje. Bodite asertivne, jasne in iskrene. Vedno povejte svoje mnenje in občutke skupaj z močnimi argumenti. Svoboda govora je pravica, ki jo morate vedno do konca izkoristiti v svoj prid.

Svojo pot izbirajte same. Ni vam treba posnemati uveljavljenih vzorcev in ni se vam treba zapirati v okvire pričakovanj drugih. Življenje je vaše, zato pazite, da vedno sledite lastnim željam in sanjam.

Uredite si finance. Ker finančna neodvisnost s seboj prinaša tudi določeno moč in samozavest, morate nad svojimi financami bdeti same.

Ne bojte se potovati same. Verjemite, da boste tako lahko dobro razmislile o stvareh, ki vas težijo, prav gotovo pa se vam bodo porajale tudi nove ideje in projekti. Takrat imate oči še bolj odprte in nove priložnosti se bodo ponujale kar same od sebe.

Skrbite zase. Tako telesno kot duhovno – imejte se rade. Dobro veste, da se morate vsaj 20 minut na dan dobro nadihati, si rahlo dvigniti srčni utrip in vse se bo zdelo lažje. Ne pozabite na frizerja in druge lepotne rituale. Če boste srečne, pa se bo lepota tako ali tako odražala tudi navzven.

P.C.

Foto: Unsplash / Yanapi Senaud

yanapi-senaud-wey8trguuly-unsplash.jpg