Kako do več followerjev na Instagramu?

2. 9. 2015 // Wellness / Mind & spirit

Marianna Hewitt v kolumni Ask A Blogger razikskuje fantastični svet modnega bloganja. Tokrat se je razgovorila o tem, kako na socialnem omrežju Instagram pridobimo še več sledilcev in posledično mnogo več všečkov ter blogerskih priložnosti - saj veste, nekatere blogerke, ki imajo na milijone sledilcev, živijo življenje kot iz sanj ...

Pravila, ki jih moramo upoštevati, če želimo več sledilcev na Instagramu:

  1. Vsebina naj bo kvalitetna in privlačna - vedno imejte v mislih, da morate s prvimi devetimi fotografijami nemudoma prepričati naključnega obiskovalca vašega profila.
  2. Razvijte svojo značilno estetiko - najbolj uspešni blogerji in blogerke so razvili svoj osebni stil in se tega držijo tudi pri Instagramanju. Nekateri imajo radi žive barve, drugi saturirane, nekateri fotografirajo le dele oblek, drugi obožujejo selfije ...
  3. Tegajte! Označite vse, kar nosite na fotografijah, saj boste s tem povečali možnost, da večja modna znamka deli vašo fotografijo na svojem profilu.
  4. Komentirajte in sodelujte. Ne bodite tiha miška, saj tako zagotovo ne boste pridobili na opaznosti. S tem, ko vam drugi blogerji v odgovor komentirajo fotografijo na vašem profilu, se vaša fotografija pokaže med popularnimi fotografijami njihovih sledilcev, kar pripomore k večji prepoznavnosti in ustvarja možnost za pridobitev novih sledilcev.
  5. Fotografije delite na ostalih družabnih omrežjih (Facebook, Twitter, Tumblr ...).

V. J.

Foto: Marianna Hewitt

1.jpg