Želite pompozen uvod v bikini sezono?

6. 5. 2022 // Wellness / Prehrana

Nekateri v šali pravijo, da "bikini body" dobiš, če si pač na telo preprosto nadeneš bikini. Ženske pa vemo, da stvar še zdaleč ni tako preprosta, saj te nezdravi prigrizki na tipičnih kritičnih mestih lahko kaj hitro izdajo – da hrane, ki povzroča dodatno napihnjenost, sploh ne omenjamo. Prav zato je pomembno, da ustrezno količino energije vzdržujete preko celega dneva. To se seveda ne bo zgodilo s hitrimi slanimi ali sladkimi prigrizki, ampak z bolj kompleksno sestavljenimi, za razgradnjo katerih vaše telo potrebuje več časa.

Pripravite si humus, saj je poln vlaknin, nenasičenih maščob in odličen vir beljakovin. Vanj pomakajte na trakove narezano papriko vseh barv in korenčka. Ni boljšega!

Kupite si polnozrnate krekerje, nanje položite nekaj koščkov kozjega sira in sveže zelenjave, polne antioksidantov. Okus ne bo prav nič trpel, vi pa se boste na plaži lahko kaj kmalu postavljali z ravnim trebuščkom!

Grški jogurt je uspešnica letošnje pomladi. Poleg polnega okusa vsebuje ogromno beljakovin, zato vam bo še dolgo dajal občutek sitosti. Dodajte mu sveže sadje in med in želja po nezdravih sladkarijah vas bo takoj minila!

Olupite jabolko in ga »specite« v pečici ali mikrovalovki, da se zmehča. Posipajte ga s cimetom, rozinami ali zdrobljenimi orehi. Se vam že cedijo sline?

P.C.

Foto: Allwomenstalk

bikinibody.jpghumus.jpg