Hrana za lepoto in vitalnost

5. 3. 2022 // Wellness / Prehrana

Skrivnost lepega videza - bleščečih las, lepih nohtov, čiste kože, skladne postave in sijočega nasmeha - ni le v lepotnih produktih, ampak predvsem v zaužiti hrani in pijači. Ker določena hrana vpliva na videz naše kože in las, poskrbimo, da jemo zdravo hrano in z jedilnika črtamo nezdrave prigrizke in ostale procesirane jedi.

To je najboljša hrana za lepoto in vitalnost:

Voda & zeleni čaj & limonada

Voda, zeleni čaj in limonada v zadostnih količinah iz našega telesa odstranijo strupe in vplivajo na lepše stanje naše kože.

Sestavljeni ogljikovi hidrati

Enostavni ogljikovi hidrati - bela moka, sladkor, krompir - imajo visok glikemični indeks. Zamenjajte jih za piro, polnozrnate testenine, polnozrnat kruh in zelenjavo.

Zdrave maščobe

Ker so zdrave maščobe ključnega pomena pri absorbciji določenih vitaminov, je dobro redno uživati olivno, laneno in druga hladno stiskana olja, ki vsebujejo obilo nenasičenih maščobnih kislin. Za peko pa so najboljši kokosova ali palmina maščoba ter repičino olje.

Jagode

Jagode preprečujejo obarvanje zob in vsebujejo veliko vitamina C.

Gobe

Gobe z vsebnostjo B-vitamina, železa, kalija in selena vplivajo na bolj čisto in gladko polt.

Mandlji

Mandlji vsebujejo zdrave maščobe, vitamin E, ki je pomemben antioksidant, in magnezij, ki preprečuje pretirano izpadanje las.

Grški jogurt

Grški jogurt je odličen vir beljakovin, ki so ključnega pomena za zdrave nohte in lase.

Borovnice

Borovnice vsebujejo ogromno antioksidantov in hranilnih snovi, ki pozitivno vplivajo tudi na našo kožo, saj preprečujejo njeno staranje.

V.J.

Foto: Unsplash / Corina Rainer

corina-rainer-w9rafuymdcc-unsplash.jpg