10 nasvetov za hitrejšo rast las

20. 5. 2024 // Wellness / Telo

Če iščete nasvete za hitrejšo rast las, ste na pravem mestu. Iz prve roke vam lahko zagotovimo, da boste z upoštevanjem nasvetov v nadaljevanju v nekaj mesecih zadovoljna dolgolaska. Vse, kar morate storiti je, da v svojo rutino nege las, ki se je nato zvesto držite, vključite te trike. Pa poglejmo ...

Zamenjajte šampon

Poiščite šampon, ki je specializiran za hitrejšo rast las. Ne samo, da bodo vaši lasje hitreje rasli, postali bodo tudi močnejši.

Pravilna prehrana

V jedilnik vključite veliko vitaminov in hranljivih snovi. Omega-3 maščobne kisline, ki se skrivajo v jajcih, lososu, avokadu in sardelah, delajo čudeže za kožo, nohte in lase!

Masaža

Ob vsakem nanašanju maske ali pranju las, nekaj minut masirajte lasišče. S tem boste pospešile cirkulacijo, ki blagodejno vpliva na rast las.

Svilena posteljnina

Svila blagodejno vpliva na lase in kožo, saj se ne zapenjate za tkanino, pa tudi lasje se ne vozlajo in zatikajo, temveč polzijo po posteljnini.

Pravilo enega

Izogibajte se sušenju las s sušilcem in oblikovanju s kodralnikom ali likalnikom. Manj kot jih boste toplotno obdelovali in posledično uničevali, bolj bodo rasli.

Dobra krtača

Privoščite si krtačo, s katero las ne boste cukale in lomile. Naravne ščetine in leseno držalo sta najboljša kombinacija, saj poskrbita za cirkulacijo lasišča in nežno razporedita naravna olja.

Odmor

Lasem vsake toliko privoščite odmor. Od agresivnih produktov, barve, elastik za lase, sponk, ... Včasih lasje najlepše rastejo, če jih pustimo lepo pri miru.

Konjski rep

Če si lase pogosto spenjate v čop ali figo, vedite, da ta ne sme biti vedno na istem mestu. Elastike povzročajo lomljenje las, lasišče pa se ne odzove dobro na zategovanje pretesnih pričesk.

Barva, adijo

Če res ni nujno, se izognite barvanju las. Posebej z agresivnim peroksidom, ki povzroča lomljenje las. Ste že pomislile na barvanje z naravnimi barvami za lase?

Hladna voda

Lasje vam bodo hvaležni, če jih boste na koncu pranja sprale s hladno vodo, ki ji lahko dodate tudi jabolčni kis. Tako se bodo lasje zaprli in iz njih ne bo ušla nepotrebna vlaga. Kis pa poskrbi za prelep lesk.

V. J.

Foto: @natascha.lindemann

2.jpg