5 nasvetov za ohranjanje mladostnega videza kože

19. 11. 2018 // Wellness / Telo

Skrb za kožo se včasih zdi nadležen in nepotreben vsakodnevni opravek, toda cilj opraviči prav ves trud. In ne boste ga opazili le vi.

Spodbujajte obnovo celic

Piling, piling, piling. To je le eden v poplavi nasvetov za nego kože, toda dejstvo je, da odmrle celice vašemu obrazu ne delajo prav nikakršne usluge. Nasprotno, vaša koža izgubi sijaj, poleg tega pa se izdelki za nego ne morejo popolnoma vpiti vanjo, kar pomeni, da ne morejo učinkovito delovati. Nežni piling je torej ne glede na vrsto kože ključ do sijočega obraza.

Začnite zgodaj

Dekleta – nikoli ni prezgodaj za začetek. To vsekakor ne pomeni, da si morate čimprej kupiti draga negovalna sredstva za kožo. Dejstvo je le, da so ženske, ki imajo v svojih zrelih letih še vedno mladosten videz kože, zanjo in za celotno telo začele intenzivno skrbeti že zelo zgodaj. Pozabite na sončenje, gore hitre prehrane in mačehovski odnos do vaše kože. Pred soncem se zaščitite s kvalitetno kremo, zdravo jejte, vašo kožo pa razvajajte, kar se le da.

Sončna očala

Ste vedeli, da so vaša sončna očala tudi vaše najboljše orožje proti sledem staranja kože? Poleg tega, da ščitijo občutljivi predel okoli oči, preprečujejo tudi nastanek drobnih črtic in gubic, ki nastanejo zaradi kremženja. Če ste že investirali vanje, zakaj jih ne bi tudi razkazovali?

Poskrbite za lep nasmeh

Prva misel ob ohranjanju mladostnega videza je najverjetneje koža, toda zobje niso nič manj pomembni. Ste že kdaj opazili, da obarvani in zanemarjeni zobje vašemu nasmehu dodajo kar nekaj let? Morda je izgled vaših ust trenutno popoln, toda če pijete veliko kave, ali pa ponoči nevede šklepetate z zobmi, se zadeva lahko hitro obrne na glavo. Redno obiskovanje zobozdravnika vam nikakor ne more škodovati.

Uživajte antioksidante

Tudi tale namig je postal že del železnega repertoarja, toda z več kot dobrim razlogom! Hrana, bogata z antioksidanti preprečuje prezgodnje staranje, vzdržuje količino kolagena in zmanjšuje vnetja. Naštejmo le nekaj živil, bogatih z antioksidanti: borovnice, rdeči fižol, brusnice, artičoke, robide in jabolka.

P.C.

Foto: Parmsi

1.jpg