Nasvet strokovnjaka: Obrnjeni balayage je top trend letošnje pomladi

11. 3. 2018 // Lepota / Frizure

Če smo pred leti oboževale dramatični ombre efekt in smo še lani prisegale na 'naravne' pramene balayage, je to pomlad čas za obrnjeni balayage!

Medtem, ko z ombre tehniko barvanja las na laseh ustvarimo dramatične prehode, je balayage tehnika barvanja las na naše lase pričarala posvetljene konice, kot da bi jih posvetlilo sonce. Balayage barvanje las je primerno za vsako dolžino, teksturo in barvo las. To sezono pa prihaja še v prenovljeni, popolnoma sveži različici. Novi balayage se prične kot svetlejši odtenek las pri koreninah in prehaja v temnejše odtenke po vsej dolžini las - vse do najtemnejših konic. Gre torej za obrnjeno tehniko barvanja balayage. Tehnika je še posebej primerna za vse, ki bi rade svojim lasem podarile nekaj igrivosti in večdimenzionalnosti, a bi se pri tem raje kot za svetljenje odločile za temnenje las.

Seveda se takšne tehnike barvanja las ne lotevajte doma, saj gre za dokaj zahtevno tehniko, ki jo obvladajo le pravi strokovnjaki barvanja las. Najbolje bo, da se odločite za barvanje v frizerskem salonu, kjer vam bodo strokovnjaki pomagali do videza, ki ga ne boste obžalovale.

Tamara Janža, uspešna in priljubljena frizerka, ki je letos odprla prenovljen in razširjen studio Tamara Team, svetuje, da pri sami izbiri barve upoštevamo svojo obstoječo barvo las. Svetlolaskam predlaga zamolkle svetlo rjave odtenke, temnolaskam pa globoke čokoladne nianse.

V. J.

Foto: Instagram, arhiv Tamare Janža

screen_shot_2018-03-09_at_12_07_03.jpg@anhcotranscreen_shot_2018-03-09_at_11_56_06.jpg@deryndaniels