Top nasveti za močne in zdrave lase, ki jih ni potrebno krajšati

5. 8. 2022 // Lepota / Frizure

Če si želite močnih, sijočih in zdravih las, kot jih imajo lepotne vplivnice, berite dalje.

V povprečju lasje zrastejo en centimeter na mesec. Če si želite ta dolgotrajni postopek pospešiti in vplivati tudi na kakovost izraslih las, upoštevajte teh pet nasvetov za močne in zdrave lase, ki jih ni potrebno striči (več kot je to običajno potrebno).

V prehrano vključite hrano bogato z zdravimi maščobami in beljakovinami. Omega-3 maščobne kisline, ki jih najdemo v oreščkih, avokadu in mastnih ribah, so čudežni eliksir za močne in zdrave lase!

Lase perite le ko je to nujno potrebno. Prepogosto pranje las z grobimi šamponi, polnimi kemikalij, poškoduje lase in lasišče. Naravno olje las je nujno potrebno za njihov naravni lesk!

Lase enkrat do dvakrat na dan nežno skrtačite. Če se le da, se izogibajte uporabi kodralnikov in ravnalcev las. Če si življenja brez stiliranja las ne predstavljate, pri tem nujno uporabite produkte, ki lase zaščitijo pred vročino.

V prehrano vključite prehranske dodatke, kot so multivitamini, omega-3 maščobne kisline, keratin za rast las, ...

Izberite pravi šampon za svoj tip las in preverite njegove sestavine. Sulfati, parabeni, parfumi in podobno škodujejo tako lasišču kot tudi lasem.

V. J.

Foto: Instagram

screenshot_2019-05-20_at_14_55_28.jpg@majamalnar