Bili smo na predstavitvi prve art parfumerije v Ljubljani

16. 12. 2015 // Lepota / Novosti

Te dni je svoja vrata odprla prva art parfumerija v mestu, ki obljublja spoznavanje dišav na malo drugačen način. Gre za skrbno izbrane znamke nišnih parfumov, ki so drugod po svetu na voljo le v majhnih prodajalnah s konceptom, v Sloveniji pa jih boste našli v Ljubljani v Nakupovalni hiši Ikona, v prvi umetniški parfumeriji v mestu.

V prvi art parfumeriji v mestu boste lahko spoznali parfume:

Juliette has a Gun

“Juliette Has A Gun” je znamka nišnih parfumov, ki jo navdihuje mlada Shakespearova Julija, prenesena v 21. stoletje. V kolekciji najdemo 15 različnih parfumov za 15 različnih ženskih karakterjev. Comme des Garcons

Comme des Garcons dišave so znane predvsem po neupoštevanju običajnih industrijskih tehnik. Vsaka posamezna spojina premika meje, avtorica eksperimentira z alternativnimi sestavinami, kot so katran in črnilo.

Carthusia

V najmanjšem parfumskem laboratoriju na svetu R Carthusia nadaljujejo tradicijo in za izdelavo parfumov še vedno uporabljajo enake metode kot starodavni menihi v samostanu, kjer je nastal njihov prvi parfum. Uporabljene so le najboljše in najbolj kvalitetne sestavine, parfume pa na koncu ročno zavijejo.

Nasomatto

Nasomatto je edinstvena, kreativna in čudovita nizozemska blagovna znamka močnih parfumov, norih idej, prepovedanih užitkov in sestavin, katere te parfume naredijo drugačne, provokativne in dovzetne za kožo.

Eight & Bob

Parfum Eight & Bob je zapakiran v lični embalaži - knjigi s črno belimi črtastimi platnicami - in je do danes postal eden izmed najimenitmejših parfumov, ki ga uporabljajo najbolj elegantni moški.

Cowshed

Hlev je morda čudno mesto za odkrivanje izdelkov za nego obraza in telesa, ampak je vsekakor pravo, saj tu se je rodila znamka Cowshed. Cowshed verjame, da obstaja samo nekaj stvari, ki so lepše od angleškega vrta na vasi. Vonji, barve, rastlinske sestavine so osnova vseh Cowshed izdelkov, ki so narejeni v Angliji.

V nadaljevanju preverite, kako smo se imeli na predstavitvi prve art parfumerije v mestu ...

M.V.

Foto: Robert Ribič

screen_shot_2015-12-14_at_10_57_31.jpgscreen_shot_2015-12-14_at_10_54_00.jpg