Vichyjeva ikona proti staranju

3. 2. 2021 // Lepota / Novosti

Z leti zaradi staranja koža postaja suha, polt postane bleda in neenakomerna, zmanjšata se tonus in čvrstost ter pojavijo gube in tanke linije. Na proces staranja vplivajo različni dejavniki, med katerimi na nekatere lahko vplivamo, na druge pa ne. Za okrog 80 % vidnih znakov staranja je odgovoren ekspozom – kombinacija okolja in življenjskih navad, ki skupaj vplivajo na naše telo. Pod dejavnike ekspozoma spadajo številni zunanji dejavniki, kot so UV-žarki (UVA, UVB, IC, vidna svetloba), onesnažen zrak in smog, ki povzročata oksidativni stres, ki privede do staranja kože in nastanka temnih madežev, ter podnebne spremembe – visoke temperature, ki pospešijo izločanje sebuma, in nizke, ki močno izsušijo kožo. Uporaba tobaka in alkohola ter slaba prehrana lahko dodatno vplivajo tudi na nastanek aken in težav s kožo, kot so rozacea, atopijski dermatitis in luskavica. Poleg navedenih na kožno pregrado negativno vplivajo tudi psihološki stres, pomanjkanje spanca in telesne aktivnosti, pa tudi hormonsko neravnovesje, ki nastopi v puberteti, med menstrualnim ciklusom, nosečnostjo ali menopavzo.

Da bi kožo okrepili v boju proti škodljivemu vplivu ekspozoma na kožo, je Vichyjeva ekipa ustvarila učinkovite hipoalergene formule z Vichyjevo vulkansko vodo z veliko minerali, ki so obogatene z aktivnimi dermokozmetičnimi sestavinami, v obliki seruma Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler in kreme Liftactiv Supreme SPF 30. Formule ciljno delujejo na ključne komponente mladosti kože in jih pomagajo zaščititi.

Osnovne naloge hialuronske kisline so vezava vode, vlaženje kože, aktiviranje proizvodnje kolagena in elastina ter omogočanje boljše absorpcije drugih aktivnih sestavin. Poleg marljivega zadrževanja zaloge vode v dermisu z namenom preprečitve izsušitve epidermisa hialuronska kislina hranljive snovi privede do kožnih celic in spodbudi njihovo obnovo.

Serum Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler je okrepljen z močnimi dermokozmetičnimi aktivnimi sestavinami, kot so 1,5 % čiste hialuronske kisline različne molekularne teže s stopnjevalnim učinkom, zaščitni vitamin Cg (askorbil glukozid), ki ima zahvaljujoč antioksidativnemu delovanju protivnetni učinek, učinkoviti peptidi, ki delujejo proti gubam, ter edinstvena Vichyjeva vulkanska voda.

Še ena inovacija – od zdaj v obliki seruma za intenzivno vlaženje in nego kože obraza ter predela okrog oči. Ta dermokozmetična formula ima visoko toleranco za nego kože obraza in predela okrog oči. Za potrditev slednjega je bila formula preizkušena na občutljivi koži in pod dermatološkim ter oftalmološkim nadzorom.

Več informacij o izdelku Vichy LiftActiv Supreme H.A. Epidermic Filler ter ostalih izdelkih znamke najdete na vichy.si.

vichy-liftactiv-supreme-ha-filler-photo-digital-model-isabella-1362-ld-rvb.jpgvichy-liftactiv-supreme-ha-filler-photo-digital-pack-d11273-ld-rvb.jpgvichy-liftactiv-supreme-ha-filler-photo-digital-pack-d12436-ld-rvb.jpg