Dovršeni make-up videzi z ljubljanskega tedna mode

4. 11. 2015 // Lepota / Trendi ličenja

Tanja, vodja trgovine MUD studio Slovenija pravi, da je vzdušje v zaodrju modnih revij vedno zabavno in sproščeno, čeprav velikokrat deluje naravnost kaotično. Da izkušena ekipa uspešno opravi svoje delo, so poleg mirnih živcev in mirne roke potrebni komunikacija, časovno usklajevanje in priprava na dogodek​.

Ker make-up artisti delujejo kot ekipa, se je na to treba tudi pripraviti. Pri MUD-u v predpriprave obvezno vključijo kratke pogovore o make-upu za posameznega oblikovalca pred samo izdelavo in tudi tekom dogodka. Make-upi so za vsakega oblikovalca posebej vnaprej določeni in potrjeni s strani oblikovalca. Čas izdelave make-upa je včasih omejen zaradi samega poteka revije. Tudi to je potrebno vnaprej vedeti in vključiti v potek. Zgodi se tudi, da se make-upi za kakšno od modnih kreacij lahko prekrivajo z drugim oblikovalcem in takrat je potrebno imeti tudi strategijo izdelave. Še posebno, če se pri enem oblikovalcu poudarja oči, pri drugem pa usta. Make-up artist mora biti pripravljen tudi na posebne želje oblikovalcev. Na MBFWLJ so imeli tako poseben make-up za oblikovalca Marka Mitanovskega, ki je želel, da so modeli pobarvani črno in belo z dodatki bleščečih kamnov. V tem primeru je potrebno razmišljati vnaprej - kako bodo modele očistili in kako bodo odstranili make-up dodatke, ki so prilepljeni na kožo.

Facechart ali skica obraza (obrazna karta) se naredi za vsakega oblikovalca in za vsak model posebej, glede na kos, ki si ga je zamislil in skreiral. Lahko je ena skica za vse modele ali pa več skic. Facecharte zriše make-up artist, pri tem upošteva želje dizajnerja. Za MBFWLJ jih je po dogovoru z vsakim dizajnerjem posebej narisala vodilna umetnica ličenja (glavna make-up artistka) za Make-Up Designory Evropa Vanja Djuran.

Make-up artisti v zaodrju sodelujejo tudi s frizerji. Komunikacija je tu ključnega pomena, saj se lahko brez nje uniči izdelek enega ali drugega. Potrebno je usklajevanje tudi glede tega, kaj ustvariti prej - frizuro ali make-up.

Tik pred revijo je potrebno pregledati vsak make-up in ga popraviti, v kolikor je to potrebno. ​Seveda se dvig adrenalina pozna pri vseh vključenih - modelih, frizerjih, oblikovalcih, make-up artistih in organizatorjih. Na koncu mora biti vse brezhibno.

MUD make-up artisti so med najbolj priznanimi in iskanimi v industriji. Odlikuje jih široko poznavanje področja ličenja, profesionalnost, talent in kreativnost - brez teh atributov ne morejo uspešno končati MUD-ovih izobraževalnih tečajev.

Vsa MUD kozmetika, MUD čopiči ter MUD dodatki in pripomočki so bili razviti za potrebe make-up artistov. Pri samem razvoju in produkciji pa so sodelovali najboljši MUD-ovi make-up artisti in inštruktorji, vse z namenom, da bi svojim študentom, strankam in partnerjem lahko ponudili vrhunski produkt, ki ne razočara.

V galeriji si oglejte čudovite make up videze, ki smo jih lahko videli na MBFWLJ.

1.jpg2.jpg