Kaj se obeta na 2. ediciji MBFWLJ?

4. 5. 2016 // Scena / Napovednik

Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana med 22. in 24. majem v Slovenijo že drugič zapovrstjo prinaša izjemen razvojni potencial, ki temelji na mednarodnih povezavah, strokovnemu delu ter spodbudnih ocenah modnih kritikov, ustvarjalcev ter prijateljev znamke Mercedes-Benz.

MBFWLJ bo obiskala svetovno znana manekenka Petra Němcová

Svetovljanka po duši in po poklicu. Po izjemni preizkušnji, ko je na tajskem otoku Khao Lak leta 2004 preživela cunami, je natanko pred desetimi leti zagnala dobrodelno organizacijo Happy Heart Fund. Ta je v preteklem desetletju omogočila zagon več kot 100 varnih in šol in otrokom, ki so izgubili svoje starše pomagala na njihovi poti do vključevanja v družbo in izgradnje novih lokalnih skupnosti. Izjemno altruistično in človekoljubno držo je seveda prepoznala tudi znamka Mercedes-Benz in Petro Němcovo povabila k sodelovanju. Petra Němcová je postala obraz novega razreda GLC, ki jo spremlja na vseh njenih poteh. Tako v metropolah kot na brezpotjih. Petra se rada pošali, da je novi GLC podobno nezaustavljiv, kot njena volja za premagovanje izzivov. Na češkem rojena lepotica v Ljubljano prihaja 23. maja.

Kateri oblikovalci se bodo predstavili na MBFWLJ?

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je več kot vsota posameznih delov – je priložnost za ljubitelje oblikovanja, mode, lepote in ustvarjalnih presežkov, da spoznajo kreativni naboj najbolj pronicljivih regijskih ustvarjalcev. Programski in umetniški direktor MBFWLJ Sašo Radovič tokrat povezuje deset oblikovalcev moške in ženske mode, ki bodo v Cankarjevem domu predstavili svoje kolekcije jesen zima 2016. Nekateri oblikovalci svoja dela na MBFWLJ razstavljajo že drugič, seveda pa v goste prihaja kopica svežih modnih zgodb. V Cankarjev dom prihajajo: AKULTURA, Charlie design, Cliché, Marjeta Grošelj, IVANMAN, Natasa Persuh, Peter Movrin, Sari Valenci, Spirit by T.B., Tanja Zorn, SENS.

Spremljajte MBFWLJ na spletni strani mbfashionweeklj.si in družbenih omrežjih Facebook,Instagram, Twitter in Youtube.

PR

screen_shot_2016-05-03_at_20_49_01.jpgscreen_shot_2016-05-03_at_20_48_53.jpgscreen_shot_2016-05-03_at_20_49_09.jpg