5 nasvetov, da bo vaša kopalnica ves čas dobro dišala


Neprijetne vonjave so včasih v kopalnici enostavno neizogibne, a vseeno ni nujno, da bi vaša kopalnica morala smrdeti. Preverite, kako lahko na 10 načinov poskrbite, da vaša kopalnica ne postane neprivlačen, vlažen in smrdljiv prostor, v katerega bo neprijetno vstopiti.

To je 5 nasvetov, da bo vaša kopalnica ves čas dobro dišala:

Kopalnico očistite, ko lahko. Redno čiščenje bo pokrbelo za preprečevanje nabiranja umazanije, ki vodi do neprijetnega vonja. Redno čistite stranišče, umivalnik in menjajte brisače.

Uporabite majhen difuzor. Difuzor je majhna naprava, ki sprošča vonjave v zrak s pomočjo toplote, stisnjenega zraka ali ultrazvoka. Običajno je napolnjen z mešanico eteričnih olj, zaradi majhne velikosti pa je difuzor idealna rešitev za odišavljanje majhnih prostorov.

Za dolgotrajno rešitev v kopalnico postavite paket dišav. Dišavni paketi so običajno napolnjeni z dišečimi perlicami ali mešanico potpurija. So majhni, obstojni in prenosljivi, tako da lahko zavojček postavite na različna mesta v svoji kopalnici.

Eden največjih krivcev smradu v kopalnici so vlažne, neoprane brisače. Če jih radi puščate na kupu na tleh, se bodo še prehitro preobrazile v nič drugega kot plesniv kup smradu. Vlažne brisače vedno obesite, ne zlagajte jih, ko so še vlažne, redno jih perite ...

Uporabljajte svoja najljubša dišeča mila. To je preprost način, zaradi katerega bo vaša kopalnica vedno napolnjena s prijetnim vonjem. Podoben učinek lahko dosežemo z dišečo penečo kopeljo in bombami za kopanje.

V. J.

Foto: Unsplash / Sidekix Media

sidekix-media-g51f6-wyzyu-unsplash.jpg