Testenine carbonara s kozicami in zelenimi šparglji

1. 5. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Testenine carbonara s kozicami in zelenimi šparglji predstavljajo hiter in enostaven obrok (lahko ga pripravimo v manj kot 30-ih minutah) ter zdravo alternativo običajnim težkim carbonara omakam. Da božanskega okusa, s katerim rezanci al-dente in mikavna omaka razvajata naše brbončice, niti omenjamo ne…

Za 4 porcije potrebujemo:

0,5 do 1 kg kozic

500 g špargljev (narezanih na 5 cm dolge kose)

½ skodelice nasekljanih šampinjonov

1 žlico olivnega olja

2 žlici zdrobljenega česna

250 g testenin

4 rezine slanine, popečene in nadrobljene

2 jajci

½ skodelice sveže naribanega parmezana

sol

poper

svež peteršilj (nasekljan)

Navodila:

Testenine skuhamo po navodilih, odcedimo in postavimo na stran. V veliki ponvi na olivnem olju popečemo kozice, šparglje in gobice. Dušimo 3 minute, dodamo česen, premešamo in dušimo še nekaj minut. Nato ponev odstavimo. V majhni posodi razžvrkljamo jajca, sol, poper, peteršilj in parmezan. Zmes zlijemo čez testenine in jih dodamo kozicam v ponvi. Ponovno pristavimo na ogenj in pečemo približno 3 minute, dokler jajca ne zakrknejo. Dodamo koščke popečene slanine in odstavimo. Testenine razdelimo po krožnikih in jih postrežemo posute s parmezanom.

M.V.

Foto: Lecremedelacrump

shrimp-asparagus-carbonara-7.jpg