Koliko zaslužijo igralci Igre prestolov?

27. 3. 2019 // Lifestyle / Kultura

V pričakovanju zadnje sezone ultra popularne tv-serije Igra Prestolov, ki bo na male ekrane prispela 14. aprila letos, smo preverili, koliko njeni igralci zaslužijo na epizodo.

Glede na to, da serija, kljub temu, da lansko leto ni bilo lansiranega niti enega novega dela, velja za najbolje gledano serijo v letu 2018, smo predvidevali, da so zneski vratolomni - in nismo se motili.

Kljub temu, da so skozi leta tragično preminili mnogi junaki in junakinje serije, je jedrna zasedba ostala enaka kot na začetku. Emilia Clarke, Kit Harrington, Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Maisie Williams, Lena Headey in Sophie Turner so srečniki, ki z vživljanjem v ikonične junake serije služijo mastne honorarje.

Kit Harrington naj bi med snemanjem sezone pet in šest zaslužil 300 tisoč dolarjev. Znesek se je pri snemanju sedme in osme sezone dvignil na 500 tisoč. Po pogajanjih s HBO naj bi enake zneske prejeli tudi Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke in Nicolaj Coster-Waldau. Ni slabo! Kaj pa mlajša ekipa? Maisie Williams in Sophie Turner na epizodo zaslužita še vedno spoštljivih 150 tisoč ameriških dolarjev.

Če tudi vi že nestrpno čakate nove dele Igre prestolov, si v nadaljevanju ogejte video napovednik za novo sezono!

V. J.

Foto: Hypebae

1.jpg