Intervju: Nina Šušnjara ekskluzivno iz New Yorka

1. 4. 2016 // Moda / Modni insajder

Priljubljena slovenska modna oblikovalka Nina Šušnjara je te dni nepričakovano odpotovala v New York, kjer se je z Lucijo Gubenšek udeležila pomembnega dogodka, na katerem je predstavila svojo novo kolekcijo Incognito, ki naj bi jo prvotno predstavila v Los Angelesu 14 dni kasneje. V zadnjem trenutku je namreč dobila informacijo, da bo tudi v New Yorku potekal dogodek Press Week, ki je namenjenem modnim urednikom, stilistom, kupcem in znanim osebam, ki si za zaprtimi vrati ogledujejo sveže kolekcije.

Kako je prišlo do nepričakovanega odhoda v New York?

V zadnjem trenutku smo dobili informacijo, da bo potekal Press Week tudi v NY, kjer so svojo prisotnost potrdili mediji, ki so zelo pomembni za nas. To je bila izključno strateška odločitev.

Kaj je Press Week in kaj točno se tam dogaja?

Press Week je 5 dnevni dogodek, ki se zgodi takoj po tednih mode in na katerem so prisotni že uveljavljeni dizajnerji, ki zaradi različnih razlogov niso predstavili kolekcije na Fashion Weeku.

Gre za priložnost, kjer se kolekcijo predstavi medijem in stilistom na neposreden način. Če so zainteresirani in jim je všeč, vse skrbno arhivirajo in te kontaktirajo, ko potrebujejo informacijo oziroma kos iz kolekcije za objavo ali editorial.

Kako je potekala predstavitev?

Na predstavitvi je bila prisotna le Lucija, ker predstavlja poslovni del znamke in tudi zato, ker morajo oblikovalci delovati nedostopni. K nam so poleg medijev - Vogue, WWD, Vanity Fair, Nylon, Harpers Bazaar, Elle, W magazine in New York Times - pristopili tudi stilisti slavnih. Kmalu lahko pričakujemo podroben pregled in ocene, po neuradnih informacijah pa so odzivi pozitivni.

Kakšni so naslednji koraki znamke in tvoji načrti za prihodnost?

Z zastopniško agencijo smo se odločili, da bomo vsaj leto dni delali na prepoznavnosti znamke, saj je pomembno, da naslednjič ko pridemo v stik s kupci, ti že vedo kdo smo. Trenutno nestrpno pričakujemo uradni odziv, potem pa korak za korakom do jeseni, ko sledi nadaljevanje. Več o tem pa takrat ...

I.L.

Foto: Osebni arhiv

screen_shot_2016-04-01_at_10_14_17.jpgscreen_shot_2016-04-01_at_10_14_10.jpgscreen_shot_2016-04-01_at_10_14_24.jpg