Spoznali smo novo anti-ageing kolekcijo Argan Concentré Pur

17. 9. 2017 // Scena / Dogodki

"Ovito v blage note medu in arganovih oreščkov je dvigalo novo odprtega hotela InterContinental vabljene odpeljalo visoko nad ljubljanske ulice, v dvorano s čudovito panoramo. Ta je premierno zablestela z dogodkom v barvah in detajlih Melvitine nove organske anti-ageing kolekcije z arganovim oljem – Argan Concentré Pur."

Slovenski predstavniki vodilne francoske organske kozmetike Melvita so v hotelu InterContinental premierno predstavili novo anti-ageing kolekcijo Argan Concentré Pur, ki vsebuje najvišjo koncentracijo ekološkega arganovega olja v Melvitinih izdelkih doslej.

Tina Černeka Berlot, vodja veleprodaje pri Melviti, je zbranim novinarkam, blogerkam in vodjem Melvitinih prodajnih mest povedala veliko zanimivosti o arganu in arganovem olju:

"Na trgu lahko najdemo razne vrste arganovega olja, med katerimi je velika razlika v kakovosti, posledično tudi v vonju. Pri Melviti uporabljamo nepražena jedrca, zato vonj ni izrazit. Prav tako je olje hladno stiskano, brez uporabe kemičnih topil, kar ohrani vse najboljše lastnosti olja, poleg tega pa ni lepljivo in nima neprijetnega vonja. Na njegov vonj vpliva tudi kakovost nabranih oreščkov; ti so pri Melviti nabrani ročno in so res skrbno izbrani. Ker želimo pri Melviti zagotoviti kar najboljšo kakovost olja, vsako serijo preverimo z različnimi testi: organoleptičnimi (videz, barva, vonj ...), fizikalno-kemijskimi (čistost, sestava maščobnih kislin) in mikrobiološkimi testi. Melvita izvaja kar 34 različnih testov za zagotavljanje kakovosti sestavine, čistosti olja, učinkovitosti izdelka ter varnosti uporabe in je tako pravi strokovnjak za arganovo olje."

Nika Veger, avtorica Beautyfull Bloga, je po dvomesečnem premiernem preizkušanju linije dejala:

"Sem 40-letnica in v svoji koži se dobro počutim. Ker vem, katere učinkovine potrebuje, kakšna tekstura jo poboža, kateri vonj me pritegne k vsakodnevni uporabi in kakšna embalaža pristaja v mojo kopalnico. Nova Melvitina kolekcija Argan Concentré Pur zadovolji vsem tem potrebam. Všeč mi je, ker z naravnimi, ekološkimi učinkovinami poskrbi, da ima moja koža dobro lastno zaščito v vseh vremenskih razmerah in je zaščitena pred zunanjimi vplivi, ki povzročajo prezgodnje staranje. Čeprav vsebuje res visoko koncentracijo arganovega olja, občutek pri nanosu ni masten. Za bolj spočit videz so poleg izdelkov zagotovo 'krive' tudi posebne masažne tehnike, s katerimi sem izdelke nanašala."

Polona Keršmanc Šiško, ustanoviteljica Naravnega Elementa in strokovnjakinja za masažne tehnike z različnih področij, je predstavila enostavne načine nanosa, s pomočjo katerih izboljšamo delovanje izdelkov:

"Z masažnimi tehnikami pravzaprav nanašamo izdelek na kožo, da se lepše in boljše vpije. Masažne tehnike so hitre in enostavne, rezultati pa so vidni že po prvem nanosu. Koža je bolj spočita, sijoča. Pri dolgotrajnejši uporabi postane koža bolj mladostna, odporna in napeta, gube so manj vidne in poglajene."

Pri snovanju tehnik nanosa izdelkov iz kolekcije Argan Concentré Pur se je Melvita obrnila na Valérie Paint, strokovnjakinjo za masažne tehnike in organsko nego kože. Valérie Paint je posebej za Melvito ustvarila tri masažne rituale, ki iz teh novih negovalnih formul izvabijo le najboljše.

Vsak ritual izhaja iz:

akupresurnih tehnik za drenažo in poživljanje kože
tehnik za "lifting" za izboljšanje čvrstosti in napetosti kože

Masažne tehnike, sestavljene iz treh preprostih korakov, lahko zvečer izvajamo počasi za dobro počutje, zjutraj pa jih lahko izvajamo hitreje, da poživimo kožo. Eno izmed njih si lahko ogledate v nadaljevanju, navodila za ostale pa najdete tukaj.

Izdelki Argan Concentré Pur so na voljo v spletni trgovini www.melvita.si ter na prodajnih mestih Nama, Maxi, Müller, Vita Care in Lekarna Ljubljana.

V. J.

Foto: Marko Debello Ocepek

melvita_12_9_17-215_foto_marko_delbello_ocepek.jpgmelvita_maja_stamol_anela_sabanagic_12_9_17-143_foto_marko_delbello_oce.jpg