Ljubljana Fashion Week aprila na Kongresnem trgu

18. 3. 2015 // Scena / Napovednik

Kongresni trg v Ljubljani je novo prizorišče ljubljanskega tedna mode. S kolekcijami za jesen-zimo 2015/2016 se bo med 12. in 15. aprilom na modnih revijah v okviru Ljubljana Fashion Week (LJFW) predstavilo več kot 20 oblikovalcev oziroma blagovnih znamk.

S premikom osrednjega dogajanja v strogo središče mesta se Ljubljana pridružuje tujim modnim prestolnicam, ki v času predstavitev kolekcij za prihajajoči sezoni utripajo z modo.

Svoje kolekcije bodo od 12. do 15. aprila 2015 predstavili naslednji oblikovalci oziroma blagovne znamke: Akultura, Almirasadar, Ana Jelinič, Draž, EBER krznarstvo, JSP, MAJA FERME FASHION, maja štamol, MÊHLÊ, Miro Misljen, PRINCIP, Tanja Zorn, SENS, Sofia Nogard, Squat (Dajana Ljubičić, Ivan Rocco, Natasa Persuh, Petja Zorec) in Young@Squat. Pridružili se jim bodo še oblikovalci iz držav Balkanskega polotoka.Poleg naštetih se bodo s svojimi kreacijami na LJFW, ki letos poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, predstavili tudi študentje vseh letnikov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Foto: Mimi Antolovič

1.jpg