5 načinov, kako se približati partnerju

28. 3. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Biti v zvezi je čudovita izkušnja, a vseeno polna preprek in težav. Trik, da nekatere zveze delujejo, je v tem, da oba partnerja uspešno prepoznata težave in se z njimi še pravi čas spopadeta. Skupaj, na razumen način in spoštljivo. Tu je pet načinov, zaradi katerih se bosta počutila bližje en drugemu in zaradi katerih bosta lažje premagala težave, ki vama jih bo prineslo življenje.

Naučite se poslušati

Dobra komunikacija temelji na poslušanju. Partnerja ne poslušajte le iz vljudnosti, ampak ga resnično poskusite razumeti, temu pa prilagodite tudi vaš odziv.

Pozabite na ego

Ego je največji sovražnik sklenjanja smiselnih kompromisov. Zavedajte se, da niste edina oseba, ki jo je treba upoštevati v razmerju. Ključna akterja sta vi in vaš partner, ne pa vaš napihnjeni ego! Pomembno je, da se naučite, da zmaga v prepiru ni vedno tisto, kar je dobro za vaju.

Naučite se izražati

Naučite se izražati - tako v dobrem kot slabem. Izražajte hvaležnost in ljubezen, ko je vse ok, in nezadovoljstvo, ko pride do le-tega. Veliko težav v zvezah se pojavi, ko ima ena oseba občutek, da ni cenjena, zato se potrudite, da partnerju redno pokažete hvaležnost, ker je tam za vas.

Govorica telesa

Ne osredotočajte se samo na besede, bodite previdni tudi na govorico telesa. Svojo in njegovo. Vseeno je, kaj prihaja iz ust, če se način vašega fizičnega vedenja in odzivanja ne ujema z izrečenim. Naša telesa oddajajo naše resnične občutke, zato vedno poskušajte biti čim bolj iskreni - tako z govorom kot telesom.

Ne kritizirajte

Ko vas nekaj v zvezi zmoti, vznemiri, odbije, je na to vsekakor potrebno opozoriti partnerja. Kljub temu pa ga ne obremenjujte z vsako malenkostjo, ki bi jo po vašem mnenju moral spremeniti - na sebi, v razmerju, v vedenju do drugih, ... Takšno vedenje bo pripeljalo do občutkov, ki niso nič kaj privlačni. Počutili se boste kot njegova mama, nenehno nadlegovanje in negativnost pa bosta povzročila, da se bo vaš partner zaprl in oddaljil od vas.

V. J.

Foto: Instagram

photo-_couplegoals.jpg@COUPLEGOALS