5 nasvetov za boljšo komunikacijo v odnosih

21. 4. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Ali se kdaj pogovarjate s svojim moškim in se zdi, kot da vas ne sliši? Ali vam odgovarja s ponavljajočimi se hm-hmmi? Kot ženske nas to razjezi, ker smo komunikatorke. Za nas ni nič hujšega od slabe komunikacije in občutka, da je le ta enostranska. Komunikacija nam pomaga, da se počutimo čustveno povezane s partnerjem. Da bi vas dragi naslednjič res slišal, uporabite teh pet nasvetov za boljšo komunikacijo v odnosu.

Nikar ne začnite pogovora s stavkom "morava se pogovoriti". Raje začnite s pogovorom o stvareh, ki so mu všeč, in ga šele kasneje napeljite na stvari, o katerih se morata nujno pogovoriti.

Pritajeni pogovori pred spanjem utrjujejo vezi in par resnično povežejo. Če s partnerjem ne spite v isti postelji, ga lahko vedno pokličete za pozni pogovor.

Včasih je najboljše, kar lahko storite, da ponudite dragemu prostor za sprostitev in ohladitev. Prostor ponuja priložnost, da zberemo svoje misli in se napolnimo, ter posledično najdemo rešitev problema.

Eden najboljših trenutkov za pogovor so redki trenutki dneva brez motenj, na primer ob večerji. Sveče in vino bodo dodale romantiko za lep in sproščen pogovorni večer.

Bombardiranje z informacijami, nalogami in napakami deluje odbijajoče. Takšno vedenje lahko malo po malo popolnoma ubije komunikacijo med vami in vašim partnerjem, pogosto pa vodi tudi do razvez.

V. J.

Foto: @beautifultravelcouples

1.jpeg