5 preprostih nasvetov, kako postati bolj samozavestna

21. 9. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Samozavestni ljudje se ne rodijo, ampak to postanejo. Če imate težave s samopodobo in samozavestjo, preverite, kaj lahko storite za večjo samozavest in posledično bolj uspešno življenje!

Samopodoba

Pričeti je potrebno s pozitivno naravnano samopodobo, zatorej se skušajte sprejemati in imeti radi. Športajte, bodite urejeni in sem ter tja preberite kakšno knjigo. Prav tako bodite prijazni do sebe in drugih. Dobro mnenje o samem sebi je za samozavest pogoj številka ena!

Seznam uspehov

Ne glede na to, kako samozavestni smo, lahko sestavimo seznam svojih dosežkov. Svoje - še tako male - dosežke, na katere ste ponosni, zapišite na list papirja in seznam večkrat preberite. No, saj ni tako slabo, kajne?

Majhni cilji

Postavljajte si realne cilje, za katere pa se boste morali vseeno malce potruditi. Nedoseganje nerealnih ciljev nas namreč pahne v obup, prelahko dosegljivi cilji pa samozavesti ne krepijo.

Afirmacije

"Rada se imam in se cenim". To afirmacijo si ponavljajte vsakokrat, ko se spomnite nanjo. Zapišite si jo na listek in ga nalepite na ogledalo v kopalnici, hladilnik, vhodna vrata, ... Kar naenkrat bo globoko zakoreninjeno prepričanje, da takšna kot ste, niste dovolj dobra, izginilo iz vaših misli.

Nasmeh

Nasmeh je najbolj preprosta gesta, s katero lahko občutno spremenite svoje kot tudi razpoloženje ljudi okoli vas, hkrati pa vas ljudje nasmejano sprejmejo kot bolj sproščeno in družabno osebo.

V. J.

Foto: Unsplash/Brooke Cagle

brooke-cagle-dgk3ynadnci-unsplash.jpg