Na prvem zmenku nikar ne počnite tega!

24. 7. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Če se pripravljate na prvi zmenek z osebo, ki vam je že dolgo všeč - ali pa ste jo ravnokar spoznali na Tinderju - in nočete, da vas na zmenku preplavijo anksioznost, živčnost in pretirano vznemirjenje, preverite, katerim 7 stvarem se je na prem zmenku bolje izogniti. Prvi zmenki so lahko resnično lepa stvar, zato ne pustite, da vam ga uničijo nepotrebne malenkosti ... In najpomembnejše - sprostite se in mislite pozitivne misli, na primer, kako boste uživali v njegovi družbi.

Pospravite telefon.

Na zmenku poskušajte čim manj 'viseti' na telefonu. Če je klic res nujen in ga morate sprejeti, se lepo opravičite in opravite pogovor. E-poštna sporočila, SMS sporočila in objave v družabnih medijih lahko počakajo, saj bodo tam tudi po zmenku.

Bodite iskreni.

Ja, to je vajin prvi zmenek in prvi vtis je res zelo pomemben. Ravno zato se na prvem zmenku ne pretvarjajte in ne igrajte vloge 'popolnega dekleta'. Oblečite oblačila, ki jih tudi drugače nosite, tudi make up in frizura naj ne odstopata preveč od vaše običajne podobe. Če ne boste pristni, bo to dalo napačen vtis in bo vodilo do nepotrebnih prihodnjih nesporazumov in zmede.

Ne izdajte vsega prekmalu.

Na prvem zmenku je iskrenost na prvem mestu, a to še ne pomeni, da je potrebno o sebi povedati čisto vse. Obdržite nekaj misterioznosti in se izogibajte monologom o službi, otroštvu, preteklih odnosih, težavam s starši in podobno.

Delita si stroške.

Smo v letu 2020, kar pomeni, da lahko pokrijete svoj delež stroškov za hrano in pijačo. Če vaš izbranec vztraja pri plačilu, mu to vseeno dovolite in se ponudite, da naslednjič račun poravnate vi.

Kraj srečanja naj ne bo vaš ali njegov dom.

Obisk osebnih lokacij, kot sta na primer vajini stanovanji, prihranita za kasneje oziroma za drugI ali tretji zmenek. Zlasti, če se nista prej še nikoli srečala v živo - previdnost ni nikoli odveč!

Poskrbite za varnost.

Čeprav je ljubezen krasna stvar, mu na prvem zmenku še ne gre 100-odstotno zaupati. Nikar naj vas ne odpelje domov, saj bo tako izvedel, kje živite. Vaš naslov naj izve, ko boste za to resnično pripravljeni.

Ne razmišljajte preveč.

Ne premišljujte preveč o vseh mogočih scenarijih prihajajočega zmenka. Uporabite zdrav razum in poskušajte ostati mirni, če se le da. V družbi svojega zmenka poskušajte biti čim bolj sproščeni in povabilo na drugi zmenek vam ne bo ušlo!

Pa srečno!

V. J.

Foto: Unsplash / Randy Kinne

randy-kinne-rotanvhj4fm-unsplash.jpg