Nasveti za ohranjanje iskrice v razmerju

28. 2. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Kaj so pokazatelji srečnega razmerja? Denar, vzgojeni otroci, urejena hiša ne škodijo, strast med rjuhami tudi ne. V resnici pa se prava skrivnost skriva v zavezi, odločitvi, da si želite delati na srečni zvezi. Čeprav se sliši očitno, se še prevelikokrat zgodi, da pari na to radi pozabijo. Par mora aktivno skrbeti za srečno razmerje, se spoštovati, medsebojno dobro komunicirati in se pocrkljati, ko je čas za to. V nadaljevanju pa smo našteli še nekaj znakov, da gre vajino razmerje v pravo smer (oziroma, na kaj bi se morala malce bolj fokusirati, če želita, da gre) ...

Kako vzdrževati zdrav partnerski odnos?

Pohvalita se

Nikar se ne zadržujte, ko na njem opazite nekaj, kar vam je všeč. Pohvalite njegov videz, izbiro oblačil, jed, ki vam jo je pripravil, ... Saj veste, komplimentov ni nikoli dovolj!

Pomagajta si

Če veste, da je zaposlen, mu poskušajte pomagati. Pa naj bo to poslušanje ali pa likanje službenih srajc.

Odkritost glede čustev

Bolj kot bosta odprta glede izražanja čustev, bolj povezana bosta in zaljubljena!

Naučita se prepirati

Pri reševanju konfliktov se morata zavedati, da se ne kregata, ker bi želela zmagati, ampak, da bi našla skupno srednjo pot. V ljubezenskih odnosih je zmožnost sklepanja kompromisov ključnega pomena!

Prizemljenost

Oba se morati zavedati, da ima strast, ki traja nekaj mesecev na začetku odnosa, rok trajanja. Ne čisto, saj preide v drugačno obliko ljubezni, ki jo morata partnerja prav tako ceniti. Pripravljena pa morata biti tudi na številne vzpone in padce. Njuna zveza bo trdna le, če jih uspešno prehodita (z roko v roki) in vseskozi obdržita realna pričakovanja.

Negovanje odnosa

Tako kot cvetlične gredice, tudi odnosi potrebujejo negovanje in skrb. Če se ne bosta cenila, spoštovala in crkljala, bo tudi vajin odnos prerastel plevel.

Skupni hobiji

Naj bo to hoja v hrib ali ležanje na kavču, nujno poiščita nekaj skupnih hobijev, s pomočjo katerih bosta preživljala prosti čas tudi skupaj.

Čas zase

Ne bodita prilepljena en na drugega in si nekajkrat na teden vzemita čas za prijatelje, lastne hobije, nego, razvajanje, šport, ... To bo v vajin odnos prineslo svežino in nov zagon.

Spreminjanje partnerja

Skoraj v vsako zvezo zaide želja po spreminjanju partnerja - še posebej, ko prvi naval strasti usahne. Tega nikar ne počnite, preden pa sploh pomislite na to, pospravite pred lastnim pragom!

Komunikacija

Zaradi pomankanja dobre komunikacije razpade večina zvez. Poslušajte partnerja in ga ne prekinjajte. Sočustvujte z njim, poskušajte ga razumeti. Prav tako pa naj on posluša in skuša razumeti vas.

Odnos do družine

Do njegovih prijateljev in družine bodite prijazna in vedno dobra gostiteljica. Ko se lepo obnašate do njegovih najdražjih, mu date vedeti, da vam veliko pomeni.

Spoštovanje

In še najvažnejše - spoštujte partnerja, ga ne zaničujte in ga ne jemljite za samoumevnega. Raje kot zbadljive pripombe, v zvezo vnesite spodbudne besede in z njim ne pozabite deliti misli, kot so "ljubim te" in "vesela sem, da te imam".

V. J.

Foto: Unsplash/Roberto Nickson

roberto-nickson-3aqoi70u9fq-unsplash.jpg