Opozorilni znaki v partnerskem odnosu, na katere morate biti pozorni

13. 5. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Vsi vemo zanje, a jih še kako radi spregledamo. Govorimo o rdečih zastavicah, ki mahajo pred našimi nosovi na začetku toksičnih in nezdravih odnosov, ki se ponavadi prepozno končajo tako, kot ne bi privoščili še največjemu sovražniku. Da ne bi bili spet prizadeti in da v prihodnosti ne bi spet prizadeli drugega, v nadaljevanju preverite, na katere znake moramo biti pozorni, ko se zapletamo z osebo, ki nam je tako všeč, da bi jih najraje kar lepo zanemarili. Odprimo oči v ljubezni in postanimo pozorni na sledeče opozorilne znake ...

Nov krog prijateljev.

Se kar naenkrat druži z novimi prijatelji, ki jih do zdaj ni nikoli omenil in v družbo katerih vas nikoli ne povabi? Morda nekaj skriva pred vami ...

Izogibanje pogovoru o prihodnosti.

Če se izogiba pogovoru o vajini skupni prihodnosti, je to vsekakor slab znak, saj vas po vsej verjetnosti tam ne vidi.

Pomanjkanje komunikacije.

Komunikacija je temelj vseh uspešnih odnosov. Če z osebo ne morete biti iskreni, odprti, lahkotni, potem ta odnos ni pravi za vas. V odnosu se ne smete bati, da vas partnor ne bo sprejel in se počutiti neumno, če izražate svoje mnenje.

Fizični ali čustveni odmik.

Če se vaš partner umika - pa naj bo to fizično ali emocionalno - je to rdeča zastavica, ki jo morate obvezno nasloviti. Še enkrat - v odnosu se morata oba počutiti varno.

Neodgovornost, nezrelost in nepredvidljivost.

Vse našteto se lahko kaže na različnih področjih. Je neodgovoren glede financ, neurejen in imate občutek, da se nanj ne morete zanesti? Hitro tecite stran!

Prijatelji ali člani širše družine ga ne prenesejo.

Velikokrat se zgodi, da naši družinski člani in prijatelji prej uvidijo, da je naša izbira napačna. Poslušajte jih in se ne odmikajte od njih, češ da vam ne privoščijo. Prisluhnite njihovim argumentom - še posebej v fazi nore zaljubljenosti.

Zloraba in nadzorovanje.

Vsaka oblika zlorabe, četudi na videz ne tako očitna, v zdravem odnosu nima kaj iskati. Lahko je verbalna, čustvena, psihološka in tudi fizična, vsaka pa pomeni le eno - takšno zvezo morate obvezno zaključiti! Bodite pozorni tudi na to, če vas želi partner ločiti od vaših bližnjih, da bi vas tako lažje nadzoroval. Ne pustite mu, da bi uničil vašo 'socialno mrežo' in tudi iz takega odnosa kar najhitreje odkorakajte!

V. J.

Foto: Instagram / @WEDDINGELOPEMENT

1.jpg