Kaj jesti namesto te nezdrave hrane?

10. 10. 2020 // Wellness / Prehrana

Lepa in mladostna polt je želja vsake ženske. Če niste med tistimi srečnicami, ki nimajo problemov z nečistočami, pozabite na zapravljanje za drage kozmetične produkte in se raje osredotočite na zdravo prehrano. V nadaljevanju preverite najslabšo in najboljšo hrano za vašo kožo in se enkrat za vselej poslovite od nečistoč ter utrujenega videza!

Najslabša hrana za kožo:

Refiniran sladkor

Refiniran sladkor vpliva na večjo inflamatornost telesa, kar posledično vodi do nečistoč, aken, ekcemov in rdečice. Poleg tega, da torej vpliva na hitrejše staranje in prezgodnji pojav raka, se odraža tudi na izgledu vaše kože!

Mlečni izdelki

Neorganski mlečni izdelki so polni antibiotikov in hormonov, ki vplivajo na neravnovesje v naši črevesni flori, kar vodi do prezgodnjega staranja in težav s kožo.

Hrana, ki vsebuje pesticide

Hrana, gojena s pomočjo pesticidov, pripomore k pojavu kožnega raka in prezgodnjemu staranju. Jabolka, jagodičevje, grozdje, zelena, špinača, breskve, ... vse to lahko vsebuje pesticide, zato raje kupujte produkte z oznako bio oziroma organsko!

Najboljša hrana za kožo:

Losos

Losos je bogat z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so pomembne za vzdrževanje zdravega videza kože, so antiinflamatorne ter skrbijo za zadostno navlaženost kože.

Organsko sadje in zelenjava

Organsko sadje in zelenjava, kot so avokado, sladki krompir, paprike, brokoli in paradižnik, so polni antioksidantov, ki pripomorejo k zdravemu videzu kože.

Temna čokolada

Čokolada, ki ne vsebuje mlečnih izdelkov in rafiniranega sladkorja, je polna antioksidantov, ki vplivajo na mladosten videz kože. Ko vam pade 'cukr', veste po čem poseči!

V. J.

Foto: Unsplash / MAX LIBERTINE

max-libertine-r2wbgp7wuum-unsplash.jpg