Zdravo in okusno: Recept za veganski jagodni sladoled
Jagode niso samo okusne, ampak tudi polne antioksidantov, ki so zaslužni za uspešno borbo proti posledicam škodljivih sončnih žarkov na koži. Še en razlog več torej, da jih vključite v svojo prehrano! Ker se najbrž strinjate, da poleti ni lepšega, kot uživati v kepici slastnega sladoleda, z vami tokrat delimo recept za veganski jagodni sladoled, s katerim lahko pocrkljate celotno družino popolnoma brez slabe vesti!
Ker sladoled velikokrat predstavlja pravo kalorčno bombo, polno dodanega sladkorja, kalorične smetane in umetnih barvil, smo za vas pripravili recept za zdravo alternativo, ki si jo lahko privoščimo takorekoč vsak dan. Za kremast veganski sladoled iz dveh sestavin potrebujemo:
2 veliki zamrznjeni banani (predhodno narezani na koščke)
pest zamrznjenih jagod
po želji: rastlinsko mleko, mandlji, kokos, orehi, ...
Priprava:
Banano narežemo na koščke in zamrznemo. Očistimo in zamrznemo tudi jagode. V električni mešalec stresemo rahlo odmrznjene bananine koščke in pest jagod. Sestavine zmeljemo do gladkega in postrežemo. Po želji lahko sladoledu dodamo rastlinsko mleko, mandlje, kokosovo moko, orehe, ...
V. J.
Foto: Unsplash / Vitaly Sacred