Valjanje obraza - za kaj sploh gre?

20. 9. 2022 // Wellness / Telo

Če rade spremljate lepotne novosti, potem ste najbrž že zasledile, da se lepotne blogerke že nekaj časa navdušujejo nad valjarji za obraz iz žada, ki naj bi blagodejno vplival na kožo na obrazu. Pozanimali smo se, če je valjanje obraza resnično učinkovito, in ugotovili, da z rednim valjanjem (vsaj trikrat tedensko po nekaj minut) pospešimo cirkulacijo, zmanjšamo zabuhlost in poživimo kožo obraza. Poleg tega je valjanje samo po sebi nekakšna oblika meditacije in nas posledično sprošča.

Kako valjamo obraz?

Pred valjanjem na obraz nanesemo svoj najljubši serum oziroma olje za obraz. Z valjarjem iz žada, ki ga lahko kupite tukaj, nato kožo valjate navzgor in vstran; iz sredine obraza proti zunanjim delom obraza; od brade proti ušesu; od notranjega robu oči proti zunanjemu robu (kožo okoli oči valjamo z manjšim delom valjarja). Ne pozabite tudi na nego vratu, ki ga še prevečkrat zanemarimo.

V kolikor verjamete v kitajsko medicino in blagodejnost poldragih kamnov, boste navdušene tudi nad verjetjem, da naj bi žad odpravljal anksioznost in utrujenost ter ščitil pred negativno energijo.

Če ne drugega, valjanje kože dobro dene naši koži, nas sprošča in pomaga, da se dragi produkti resnično dobro vpijejo v našo kožo.

V. J.

Foto: Marianna Hewitt

1.jpg