5 lepotnih napak, ki jih delamo, ko je vroče

30. 6. 2024 // Lepota / Trendi ličenja

Zaradi trenutnih vremenskih razmer o ličenju nočemo niti razmišljati, saj se nam zdi, da nam bo make up v vročini dejansko spolzel z obraza. Prav zaradi tega moramo poleti ličenje prilagoditi vročini in si zapomniti nekaj osnovnih poletnih lepotnih pravil.

Pa poglejmo, katerih napak poleti ne smemo početi ...

Podlaga v prahu ali kamnu

Čeprav si poleti pogosto zaželite matirane polti, vam svetujemo, da zaobjamete poletni sijaj in prekrivno podlago zamenjate za obarvano BB kremo, ki po možnosti vsebuje tudi zaščitni faktor. Puder v kamnu poleti na koži nima kaj iskati, saj boste z njim videti popolnoma nenaravno, puder pa poudari tudi drobne gubice. Če se ne želite svetiti, raje kot po pudru posezite po mat papirčkih za vpijanje sebuma.

Zaščitni faktor

Ženske poleti velikokrat pozabijo na nanos zaščitnega faktorja. Nikar se ne bojte uporabe kreme z zaščitnim faktorjem, češ, da ta povzroča sijaj in mazolje. Pravilen izbor kreme bo rezultiral v mladostnem izgledu, manj pigmentacijah in gubah. Vlažilno kremo torej vsaj poleti, če ne že čez vse leto, zamenjajte za kvalitetno kremo z zaščitnim faktorjem in jo na obraz nanesite vsako jutro.

Pitje vode

Poleti velikokrat pozabimo, da s potenjem izgubljamo veliko količino vode. K dehidraciji kože pripomore še uživanje kave in alkohola, ki sta naravni diuretik. Poleti zaradi tega spijte vsaj dva litra vode na dan. Če se vam zdi okus vode pust, v stekleničko ali vrč vrzite nekaj rezin kumare ali sadja! Še dodaten nasvet za vlaženje kože - ste že pomislile na nakup obrazne meglice? Večina obraznih meglic vsebuje sestavine, ki pripomoreju k boljšemu počutju in navlaženosti kože.

Sloji

Poleti se izogibajte tako večim slojem oblačil kot tudi večim slojem negovalnih produktov in ličil. Poleti je manj vsekakor več! Naša idealna kombinacija je: serum + krema za sončenje + obarvana BB krema.

Vodoodporna ličila

Vodoodpornih ličil ne hranite zgolj za obisk bazena ali plaže. Med vročinskim valom boste hvaležne, da se vam maskara ne topi pod očmi!

V. J.

Foto: Instagram

1.jpg@DEBORABROSA