Jeseni privoščite detox tudi vašemu domu in poslovnemu prostoru


Že stare kulture in civilizacije so nas poučile o pomenu letnih časov. Vsak zase, čisto po naravnem ritmu, govori o svojem namenu in pomenu. Tudi mi sami smo povezani z naravo. To nam dokazujeta naše počutje in delovanje, ki se spreminjata skladno z letnim časom.

Velikokrat govorimo o prilagojeni prehrani, počivanju pozimi in gibanju spomladi. Vse premalo pa namenimo pozornost tudi našemu domu. Tudi dom je del naravnega ritma. In tako kot smo pretočni znotraj nas v sožitju z naravo, tako je pretočen tudi naš dom ali poslovni prostor. Prostor je živ organizem in vedno odraz tistega, kar se skriva v nas samih. Jesen nam nazorno kaže, da je čas za spuščanje. Listi se barvito obravajo in pripravljajo, da jih bo drevo odvrglo. Vse enkrat mine z namenom, da se ustvari prostor za novo.

Kako se jesen odraža v domu?

Počistite s tistim, kar se vam je nabralo čez leto. Čas je, da odvržete staro in se odpoveste tistemu, kar vam ne služi več. Naredite prostor novemu. Omare naj ne bodo do vrha zapolnjene. Odstranite nepotrebna oblačila, kozmetiko, okraske, pisarniške stvari, otroške igrače ipd. V poslovnem prostoru se znebite starih papirjev in navlake, ki vas povezuje s preteklostjo. Seveda tisto, kar ne rabite po zakonu hraniti več let. Ko odstranite staro, dobro prečistite prostor. Osnovno čiščenje je dovolj. Če imate možnost, prečistite prostor tudi z žajbljem. V prostor si lahko daste tudi baziliko. Pomagala vam bo pri boljšem psihofizičnem stanju. Za umiritev pa si v kakšen vogal ali na okensko polico postavite žakeljček sivke. To je priporočljivo predvsem za poslovni prostor. In kar je najpomembneje, ne napolnite prostora z novimi stvari. Raje pustite, da zadiha vsaj za nekaj časa v vsej svoji pretočnosti ...

Obilje bo prišlo samo, a le, če mu pustite prostor za prihod.

P.s. Vastu nasvet glede prihoda obilja: vaš SV naj bo čimbolj odprt. To pomeni, da je priporočljivo, da so na tej strani okna, lahkotne stvari in stvari povezane z elementom vode. Iz SV priteka življenjska energija. Zato je priporočljivo, da v tej smeri meditirate, ustvarjate, postavite vrč vode ali obesite sliko vode.

Veliko sreče pri opuščanju starega in vse dobro,

vaša mag. Marijana Đukanović, mentorica za osebno rast in kakovost bivanja.

Več pa na Merryfullife! :)

Foto: North Atlantic Books, Pinterest, Merryfullife

1-1.jpg1.jpgČiščenje z žajbljem.1.jpeg