Recept: Medenjaki, ki se topijo v ustih
Polepšajte si ponedeljek in specite najboljše medenjake svojega življenja! Veseli jih bodo tako vaši najdražji kot tudi prijatelji in sodelavci v ponedeljek v službi!
Za pripravo slastnih medenih piškotov, ki se topijo v ustih, potrebujemo:
500 g ostre moke
150 g medu
150 g sladkorja v prahu
250 g masla
2 jajci
1 žličko sode bikarbone
1/2 zavitka začimbne mešanice za medeno testo.
Priprava:
Med zelo počasi segrejemo. Moko presejemo v skledo in ji primešamo začimbno mešanico. Segretemu medu dodamo sodo bikarbono. Pazljivo premešamo. Zmehčano maslo penasto umešamo. Med mešanjem mu počasi primešamo med, sladkor, jajci in začinjeno moko. Testo pokrijemo s prozorno folijo in za eno uro položimo v hladilnik.
Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 170 °C. Iz testa oblikujemo poljubne vzorčke in jih položimo v pekač. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora, saj medenjaki med pečenjem nekoliko narastejo. Obložen pekač za 10 minut položimo v segreto pečico. Pečene medenjake ohladimo in jih po okusu oblijemo z glazuro. Ideje za obliko in poslikavo medenjakov poiščite v naši galeriji, kjer smo zbrali 10 najlepših medenjakov s Pinteresta.
V. J.
Foto: Pinterest