Recept: Trezna praznična sangrija

30. 12. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

Zakaj si ne bi letos privoščili malce drugačne silvestrske pijače? Kulinarična blogerka Anja Burgar, ki je s svojim blogom Use Your Noodles letos navdušila žirijo na konferenci kulinaričnih blogerjev Njam zgodbe, nam svetuje, da se tokrat raje kot za alkoholne pijače, odločimo za osvežujočo trezno praznično sangrijo.

Sestavine:

700 ml hruškovega soka

250 ml gazirane mineralne vode

2 hruški

2 jabolki

2 pomaranči

1 granatno jabolko

3 cimetove palčke

3 janeževe zvezde

6 rezin ingverja

1 čajna žlička celega popra

5 klinčkov

Navodila:

Hruški, jabolka in pomaranči narežemo na 3 mm rezine ali po želji velike koščke. Iz granatnega jabolka odstranimo semena. Narezano sadje, semena granatnega jabolka, cimetove palčke, janeževe zvezde, ingver, poper in klinčke zložimo v velik vrč in prelijemo s hruškovim sokom. Postavimo v hladilnik za vsaj 5 ur ali čez noč. Preden postrežemo, prilijemo še gazirano mineralno vodo.

A. B.

Foto: Anja Burgar

sober-festive-sangria_2.jpgsober-festive-sangria_3.jpg