“Stir fried” piščanec s čilijem in baziliko

19. 4. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Za enostavno tradicionalno tajsko jed, ki kar poka od aromatičnih okusov potrebujemo:

2 žlici olivnega olja

450g piščančjih stegen, narezanih na koščke

2 stroka česna, nasekljana

1 bela čebula, narezana na tanke rezine

3 sveži čiliji, narezani na tanke trakove

2 žlici ribje omake

2 žlici sojine omake

2 žlici sladkorja

pest svežih bazilikinih lističev

Priprava:

Vok oziroma veliko ponev postavimo na močan ogenj in dodamo žlico olja. Ko se segreje, dodamo piščanca in ga na močnem ognju pražimo približno 10 minut. Lepo zapečenega odstranimo in v vok dodamo preostalo olje. Vanj vržemo česen in čebulo, premešamo in pečemo približno 3 minute. V vok nato stresemo pečene koščke piščančjih stegen, dodamo čilije, ribjo omako, sojino omako in sladkor. Med pečenjem na visokem ognju mešanico vztrajno mešamo približno 8 minut, nato jed potresemo z bazilikinimi lističi in postrežemo.

M.V.

Foto: Jeanetteshealthyliving

thaistirfrychickenwithbasil1_edited-1-1024x801.jpg