MBFWLJ: Utrinki drugega dne

8. 10. 2017 // Scena / Dogodki

Obiskovalci oktobrske edicije MBFWLJ so uživali v modnih predstavah domačih in tujih modnih oblikovalcev. Ustvarjalna ekipa je pripravila tri sklope modnih revij ter okroglo mizo o vlogi in vrednosti dizajna. Vsi sodelujoči modni oblikovalci so premierno dobili tudi priložnost srečanja z domačimi in tujimi kupci kolekcij, ki omogočajo hitrejši razvoj poslovnega potenciala. Slovenske modne znamke bodo poslej (lahko) naprodaj tudi v tujini.

Modne revije

Drugi dan MBFWLJ se je predstavilo 8 modnih oblikovalcev: Izadora Verlič, Natasa Persuh, IVANMAN, Draž, CLICHE, SENS, Akultura in Peter Movrin, ki je poskrbel za spektakularen zaključek zadnjega sklopa. Večina kolekcij bo od 12. oktobra dalje na voljo v stalni prodajni razstavi MBFWLJ Showroom v blagovnici Maxi.

Okrogla miza Ali dizajn prodaja?

Izvršni kreativni direktor agencije Pristop Aljoša Bagola, ikona slovenskega oblikovanja Oskar Kogoj ter mednarodno nagrajeni arhitekt in profesor Jurij Sadar so razpravljali o vlogi in vrednosti dizajna pri upravljanju blagovnih znamk. Oskar Kogoj, ki je v sodelovanju z Zlatarno Celje pripravil novo kolekcijo srebrnega nakita Skrivnosti, je obiskovalce navdušil s svojim edinstvenim pogledom na ustvarjalni proces in rastočo vrednostjo dobrega industrijskega dizajna. Vrednost funkcionalnega dizajna je potrdil tudi Jurij Sadar.

Neprecenljivo modno doživetje za Maria Dimitraškovića

MBFWLJ v prestolnico prihaja dvakrat letno. Mastercard® in blagovnica Maxi sta ob tej izjemni priložnosti zmagovalcu nagradne igre ponudila ekskluziven vstop na večer mode ter ekskluzivno druženje z modnimi oblikovalci ter ogled modnih revij s prve vrste. Mario se je s svojo spremljevalko na MBFWLJ pripeljal z vozilom Mercedes-Benz, za njegov izgled in dobro počutje so poskrbela modna poznavalka Maja Bulc, blagovna znamka SENS ter Mare dresura.

V nadaljevanju preverite, kdo vse je obiskal MBFWLJ, za ogled dodatnih fotografij pa premljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in Snapchat!

V. J.

Foto: Jure Makovec

druzabna_012_1533_jm.jpgdruzabna_007_1488_jm.jpg