Slovenski Goat Story navdušuje na Stow Festivalu kave v Ljubljani!

3. 2. 2017 // Scena / Dogodki

GOAT STORY, mlado in uspešno slovensko podjetje, ki s svojimi kavnimi izdelki navdušuje cel svet, se tokrat predstavlja na STOW Festivalu Kave 2017 na Gospodarskem razstavišču. Festival se odvija od 1. - 5. februarja v organizaciji priznane slovenske pražarne STOW, s katero tesno sodeluje tudi mlada slovenska ekipa.

Festival ponuja odlično priložnost, da se pobliže spoznate s kavnim instrumentom Gina, s katerim je ekipa dosegla vrtoglave rezultate na platformi Kickstarter in v Slovenijo pripeljala svetovno priljubljen trend “tretjega vala kave”. Ta temelji na odkrivanju okusov, ki jih ponuja vsako kavno zrno, poznavanju njegovega izvora in pravilni pripravi. Ekipo Goat Story veseli, da se je o trendu kave začelo govoriti več tudi v Sloveniji in STOW Festival kave je izvrsten primer tega.

Aleš Turšič, ustanovitelj festivala in priznani pražar s pražarne STOW, pravi, da želijo s festivalom dvigniti kulturo pitja kave v Sloveniji in ponuditi to, česar pri nas še ni. Poleg kuhanja z Gino boste lahko svoje znanje poglobili še z vrsto predavanj s strokovnjaki iz tujine, se udeležili “cuppinga” ali okušanja kave in v soboto navijali na senzacionalni Bitki Barist, ki bo zaokrožila festival.

Kot dodaja Peter Sevič, barista in vodja Akademije STOW, se festival postavlja ob bok največjim svetovnim festivalom speciality kave in je odlična priložnost za vse kavne navdušence.

V nadaljevanju preverite, kako smo se imeli na obisku Stow Festivala kave v Ljubljani ...

V. J.

Foto: Goat Story

screen_shot_2017-02-02_at_16_27_01.jpgscreen_shot_2017-02-02_at_16_26_31.jpg