Kako podaljšati življenjsko dobo svojih oblačil?

28. 5. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Naj vaša garderoba ne bo le videti brezčasno, ampak naj vam tudi služi dolgo časa. Vsestranska in funkcionalna garderoba je enostavno potrebna za vse, ki zjutraj za oblačenje ne želijo zapravljati preveč časa in želijo kljub temu izgledati urejeno in modno.Tukaj je nekaj izvrstnih nasvetov, kako podaljšati življenjsko dobo garderobi in biti vedno pripravljene na vse!

Redno praznite omaro.

Vzemite si prosto popoldne in izpraznite celotno garderobno omaro. Vanjo vrnite oblačila, ki vas veselijo, ki jih še nosite in so obvezen del vaših stajlingov. Ostala oblačila zavržite oziroma jih podarite. Tako boste imele boljši pregled nad tistim, ki vam dejansko služi.

Organizacija oblačil.

Oblačila in modne dodatke razvrstite po dolžini rokavov in barvi. Tako boste zjutraj laže izbrale primerna oblačila, hkrati pa je taka razporeditev tudi bolj privlačna za oči. Torbe, zlasti kakovostne, hranite v čim bolj pokončnem položaju, da ohranijo obliko. Čevlje obrnite tako, da je vedno možno videti njihove konice. Vse mora biti vidno, organizirano in lahko dostopno.

Molji, adijo!

Oblačila zaščitite s kroglicami oziroma vrečkami proti moljem. Le tako vam molji ne bodo uničili vaših najljubših oblačil.

Poiščite svoj stil.

Vaša garderoba naj vsaj v 80-ih odstotkih sestoji iz brezčasnih klasičnih oblačil, preostanek pa naj tvorijo trendna oblačila, ki so trenutna modna muha in vam ne bodo služila dalj časa. S trendi se je prijetno igrati, a ne rabijo biti osnova naše garderobe.

Sledite navodilom za nego.

Če želite podaljšati življenjsko dobo svojih oblačil, obvezno sledite navodilom na etiketah za nego oblačil. Nežnejše kose in kakovostne materiale perite ročno ali pa jih odnesite v čistilnico. Puloverje sušite na ravni podlagi, majic pa ne sušite v sušilnem stroju, saj jih ta še prerad skrči. Strojno pranje in sušenje hitro uničita in razgradita elastične materiale, zato previdno tudi pri čiščenju le-teh.

Uporaba nežnih pralnih praškov.

Večina detergentov za perilo, ki jih lahko kupimo v kateri koli trgovini z živili, vsebuje kemikalije, konzervanse in ostre sestavine, kot so dišave, ki žal niso prijazne do oblačil ali zdravja. Uporabite nežno, povsem naravno milo ali še bolje, naredite svoje!

V. J.

Foto: @LOLARIOSTYLE

1.jpg